HomeZaterdagVierde klasseWarmunda troeft Kickers’69 slim counterend af en pakt de uitzege

Warmunda troeft Kickers’69 slim counterend af en pakt de uitzege

-

De 'blauwwitten' van Warmunda staan klaar voor de pasjescontrole door scheidsrechter Van Dijk
De ‘blauwwitten’ van Warmunda staan klaar voor de pasjescontrole door scheidsrechter Van Dijk

Vierde klasse A (zondag) – ,,Fantastisch man om dit te mogen meemaken en dan nog op hun eigen veld. Wat hebben die gozers ervoor gestreden. We zijn met alle Warmunda-supporters op deze gezellige tribune zo trots op ze en op hun begeleiders. Reken maar dat we er met elkaar een feestje van gaan maken. Want 0-2 winnen bij de ongeslagen koploper, dat belooft nog wat. En heb je die twee krasse knarren in de tweede helft zien ballen? Man, daar heb ik diep respect voor”, aldus de supporter die gedurende de gehele wedstrijd omstanders op de tribune wist te vermaken met zijn gevatte reacties op wat zich op en om het zompige hoofdveld van Kickers’69 afspeelde.

Onder het genot van skihutmuziek speelden deze spelers van Kickers'69 zich voor de wedstrijd warm.
Onder het genot van skihutmuziek speelden deze spelers van Kickers’69 zich voor de wedstrijd warm

Waar voor de wedstrijd Kickers’69 zeer stevig op de eerste plaats stond met 37 uit 13 (52-12) bezette Warmunda na een goede serie wedstrijden de vierde plaats met 22 uit 12 (28-19). Het was alleen Oosterheem thuis gelukt om de koploper op 0-0 te houden. Stevige overwinningen zorgden voor dit unieke doelsaldo. Dat werd gerealiseerd met een zestal eigen spelers van het dorp in de selectie van negentien jaar en jonger. Warmunda-trainer Alan Campfens , die tot aller tevredenheid ook zijn contract heeft verlengd, zag zijn team in de eerste wedstrijden met 3-1 verliezen uit bij Delfia en thuis met 1-5 van Kickers’69. De Warmunda-supporter: ,,Jammer dat het vorige week tegen Delfia thuis was afgelast. Laten we het vandaag dan maar alvast recht zetten tegen Kickers’69.”

De waterbak lag al klaar voor de te organiseren steeplechase

Zaterdag waren alle thuiswedstrijden van Kickers’69 afgelast door de overvloedige regenval, maar deze wedstrijd kon wel doorgaan. Het hoofdveld was zwaar om te bespelen en bij het grasveld rondom dit veld zakte je wel bij elke stap in de drassige bodem. Vanaf 13.30 uur schalde er skihutmuziek over Sportpark Beukenlaan, louter bestemd voor de oren van de zich warm spelende spelers van beide teams, en deze werd kort na 14.00 uur muzikaal verdrongen door het eerste fluitsignaal van de jonge, gedreven fluitende scheidsrechter Van Dijk. Het is gaaf om te zien dat vijf minuten voor aanvang de tribune maar een paar bezoekers telde en na de eerste vijf minuten was zeker ‘het vak’ voor de uitsupporters stevig verbaal gevuld.

De eerste helft ging redelijk gelijk op zonder veel uitgespeelde kansen voor beide teams. Bij de thuisploeg was het vooral de grillige linksbuiten Niels Castenmiller die voor het gevaar moest zorgen in combinatie met veelal de jonge dynamische middenvelder Jaimy van Dijk. Het veld was zwaar te bespelen, de bal rolde niet lekker en gezien de vele glijpartijen leek het net alsof men in de nacht van zaterdag op zondag hier stiekem de oude Arena-grasmat had neergelegd. Bij Kickers’69 was het opvallend dat de schutters Tijs van der Hoorn als spelbepalende middenvelder met dertien doelpunten, aanvoerder en spits Joey van den Berg met acht doelpunten, en de jonge middenvelder Roy de Rijk met vijf doelpunten, geen enkele echte kans kregen om hun doelpuntentotaal uit te breiden.

Het was vanaf de aanvang van deze topper in de vierde klasse A duidelijk dat Warmunda de huid heel duur zou verkopen. In de verdediging was aanvoerder Vincent Solleveld de rots in de branding. Zijn tegenstanders moesten hem wel drie keer passeren bij hun te maken acties. Er werd in alle linies keihard gewerkt en vanaf de zijlijn werden alle acties geregeld verbaal aangestuurd door hun trainer Campfens.

Verdediger en aanvoerder Vincent Solleveld, de rots in de branding

De laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Warmunda zo steeds meer grip op de wedstrijd. Opvallend, zeker ook voor de neutrale toeschouwers, was de inbreng van Dennis Kramer van Warmunda op nummer tien. Bij het eerste gedeelte van de wedstrijd leek het net alsof alles hem op zijn 39-jarige leeftijd voorbij ging. Maar middels zijn scherpe vrije trappen en het betere spel verdelen was het Warmunda dat druk ging zetten. In de 41e minuut was het Warmunda-verdediger Bilal El Kourami die met een splijtende pass spits Nick Smith voor de keeper plaatste. Een reflex van de prima keepende Jeroen Tent op de doellijn voorkwam een 0-1 ruststand.

Geen extra tijd in de eerste helft dus op tijd naar de thee, voor de voetballers, en de snack met goudgeel vocht, voor de meeste aanwezige supporters. Het was een eerste helft geworden waar de neutrale toeschouwer het er zeker niet aan af zag dat het om een wedstrijd tussen de nummers één en vier uit de vierde klasse A ging. Maar blijkbaar zat er iets in de thee of hadden de trainers Campfens van Warmunda en Delano Snijders van Kickers’69 wonderbare woorden gesproken in de rust. Want kort na het eerste fluitsignaal was het de goed spelende centrum verdediger Jim van Vliet van Kickers’69 die keeper Arthur van Dam beslissend zag redden op zijn inzet. Het was de thuisploeg dat de kansen kreeg, maar het was elke keer een gevalletje van ‘net niet’. Ook Van der Hoorn zag een lepe en briljant bedachte bal net voorlangs het Warmunda-doel gaan.

Beide trainers brachten ook nieuwe aanvallende impulsen in het veld. Castenmiller werd bij de thuisploeg vervangen door Pascal Broers die ook al zes keer dit seizen had weten te scoren. Alle Leimuidense schutters stonden nu dus binnen de lijnen om een thuiszege te forceren in de laatste periode van deze wedstrijd. Voor Warmunda kwam de ervaren en snelle 39-jarige rechtsbuiten Patrick Kalkema in het veld voor Benjamin Thornton. Het werd allemaal wat steviger, zowel fysiek als verbaal. Waar de thuisploeg meer druk ging zetten, gesteund door de fanatieke supporters op de tribune en om het veld, gewapend met de paraplu’s door de immer vallende regen, was het Warmunda dat loerde op de counter. Zo was het Kramer die in de 78e minuut de aanval opzette. Hij bereikte op rechts Kalkema, een mooie passeerbeweging, de versnelling langs de verdediger, een schitterende voorzet en dezelfde Kramer bij de tweede paal die diagonaal koppende het net vond, 0-1. Een doelpunt van 78 jaren jong!

Drie minuten later werd aan de overzijde de grensrechter van Kickers’69 vervangen, maar niet door de coach. Aansluitend kreeg Kramer zijn publiekswissel, Steven de Taeye was zijn vervanger. Waar Kickers’69 bleef drukken, maar geen echte kansen kreeg, was het weer Kalkema die het voorwerk verrichtte. Hij speelde spits Smith aan en na zijn solo waar hij ook keeper Tent omspeelde liet hij het net van Kickers’69 in de 86e minuut weer bollen, 0-2. De laatste minuten was het meer spannend dan gevaarlijk voor het doel van de foutloos keepende Van Dam. Bij het laatste fluitsignaal van de strak leidende scheidsrechter Van Dijk ontstond er een eruptie van Warmondse kreten en juichende bewegingen, in alle leeftijdsgroepen te bewonderen, op de tribune. De Warmunda-supporter: ,,Man, dit is zo mooi en verdiend. Wat hebben ze ervoor gestreden. Dit is de mooiste dag na mijn huwelijk.”

Spits Nick Smith, de maker van de beslissende 0-2

Door deze zege kwam Warmunda ook op de tweede plaats met 25 punten en blijft Kickers’69 met 37 punten, en één wedstrijd minder gespeeld, nog stevig aan kop. Zondag 14 februari gaat de koploper uit naar Delfia (thuis met 3-1 van gewonnen) en ontvangt Warmunda thuis de hekkensluiter SVH / Celeritas (uit met 2-4 van gewonnen). Dat is een mooie tegenstander om deze positieve reeks in Warmond voort te zetten. Bij het verlaten van het Leimuidense Sportpark Beukenlaan sprak de supporter van Kickers’69 de juiste woorden: ,,We hebben de slag vandaag verloren, maar zeker niet de oorlog.” We blijven het gespannen volgen in deze leuke vierde klasse A.

s.v. Kickers’69 – s.v. Warmunda 0-2 (0-0). 78. Kramer 0-1 en 86. Smith 0-2. Scheidsrechter: K. van Dijk. Toeschouwers: 125.

s.v. Kickers’69: Tent, De Hollander, Van Vliet, Bakker, Straathof, De Rijk, Van der Hoorn, Van Dijk, Van den Berg, Mollers en Castenmiller (64. Broers).

s.v. Warmunda: Van Dam, Solleveld, Zierikzee, El Kourami, Arnst, Kest, Thornton (65. Kalkema), Esman, Smith, Kramer (84. De Taeye) en Winkelman.