HomeBekerKoudekerk in slotfase langszij, Meerburg klaar met bekertoernooi

Koudekerk in slotfase langszij, Meerburg klaar met bekertoernooi

-

Districtsbeker- De wedstrijd tussen Koudekerk en Meerburg was om meerdere redenen interessant. Ronald Rosdorff was trainer van het tweede en volgde na het vertrek van Alex Redel hem op als hoofdtrainer. Redel is nu trainer van Meerburg en zo stonden de twee tegenover elkaar. Koudekerk wilde na de twee makkelijke zeges eens zien waar het stond tegen een sterke ploeg en Meerburg moest laten zien dat het zich kan meten met een derde klasser.

Uiteindelijk trok Koudekerk dan toch, zij het niet helemaal verdiend, door de 2-2 eindscore aan het langste eind.  De eerste helft was duidelijk voor de bezoekers. Al in de tiende minuut kwam Meerburg op voorsprong toen Duuk van den Meer de tijd kreeg om op zijn gemak de bal in het dak van het doel te jagen toen het leer vanaf de achterlijn werd teruggekopt. Hoewel het aantal kansen bescheiden was te noemen, had de ploeg van de nieuwe trainer Redel de voorsprong moeten en kunnen verdubbelen. Koudekerk lag aan banden en had aanvallend niets te betekenen. Doelman Patrick Bom hoefde slechts een schotje op te rapen.

De tweede helft gaf een veel scherper spelend Koudekerk te zien. Na de nodige omzettingen was het middenveld nu voor de thuisploeg dat hun voorwaartsen meerdere malen de mogelijkheid bood te scoren. De 1-1 kwam echter uit een stilstaande situatie voort: uit een corner kopte Sidney de Schepper de bal bij de tweede paal tegen de touwen. Meerburg leek geschrokken en trok de teugels wat aan. De 1-2 van Younes Seghrouchni leek de Zoeterwoudenaren in veilige haven te brengen, maar Jorin Rosenbrand gooide uiteindelijk roet in het eten.

Ronald Rosdorff erkende na afloop dat zijn ploeg meer kreeg dan het verdiende. ,,Over het geheel gezien kon Meerburg iets meer aanspraak  maken op de eindoverwinning dan wij. Als je ziet dat we in de tweede helft meer grip op de wedstrijd hadden, dan hebben we het toch goed gedaan. We lieten zien op sommige momenten kwetsbaar te zijn. Dat zag je aan de twee doelpunten waarin wij er in de omschakeling niet goed uitzagen. Koudekerk doet het in sommige opzichten anders dan vorig jaar en die aanpassingen kosten tijd. Meerburg is een uitstekende ploeg en ze waren in de eerste helft de bovenliggende ploeg. De tweede helft pikten we het goed op en net als in eerdere wedstrijden konden we niet alleen het geduld bewaren, maar stonden ook conditioneel er tot de laatste seconde. Dat is pure winst.”

Redel was vanzelfsprekend minder content: ,,Ik denk dat we hier vandaag hadden kunnen winnen. Gezien de kansen hadden we een paar goals meer moeten maken, maar goed, de uitvoering had beter gemoeten. Pech ook dat we in de laatste minuten nog eens de binnenkant van de paal raken. Het verval in de tweede helft was te groot, daar moeten we nog aan werken. Er werd te veel balverlies geleden en de ware strijdlust ontbrak. Soms moet je verzorgd voetbal even laten voor wat het is en meer het gevecht aangaan.  Ik baal serieus dat we niet doorgaan en dat geldt ook voor de groep. We wilden ons ook in de beker laten zien tegen de betere clubs. Jammer dat het zover niet  is gekomen. Ik wens de mensen van mijn oude cluppie echter alle succes.”

De twee trainers konden nog eens uitgebreid bomen over de wedstrijd later die avond. De ‘oude’ staf zou officieel afscheid nemen. Redel en Rosdorff; twee voetbaldieren met wederzijds respect voor elkaar. En zo kan het ook in het voetbal.