zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule A: UDO biedt uitstekend weerwerk tegen teleurstellend Koudekerk

-

Koetshuis Cup, poule A- Hoofdschuddend zochten de Koudekerk supporters de warme kantine op na de wedstrijd van hun club tegen UDO.  Naarmate de wedstrijd vorderde was Koudekerk diep weggezakt en alles wat er voetballend mis kon gaan was zo’n beetje mis gegaan. Een schrale troost was de 2-1 zege en het bereiken van de knock-out fase van de strijd om de KoetshuisCup. Bij tegenstander UDO heerste intense tevredenheid en terecht. Frank en fris voetballend bood het meer dan uitstekend weerwerk tegen de een klasse hoger uitkomende opponent.

De algemene verwachting was dat Koudekerk het in de onderste regionen van de vierde klasse verkerende UDO eenvoudig omver zou blazen. De thuisploeg startte inderdaad sterk. Toen al in de vijfde minuut Jordy Melchert geheel vrijstaand uit een corner de bal kon inknikken leek een grote score in de maak. Nog geen tien minuten later scoorde Koen du Maine tegen met een krachtige kopbal uit een voorzet van Laurens Franken. Getergd zou de thuisploeg wel korte maken met het weerwerk van UDO, maar het weigerde goed en effectief te voetballen. Acties werden te ver doorgevoerd, passes waren onnauwkeurig en het tempo lag veel te laag.

De bezoekers bleven vrij gemakkelijk overeind en deelden de nodige speldenprikken uit. Het op de tweede plaats in de derde klasse staande Koudekerk wist voor rust toch nog op voorsprong te komen toen Yvar de Groot de bal koeltjes langs keeper Pieter Heeren schoof. Het deerde de jonge ploeg uit Oegstgeest amper. Individueel was de ploeg dan minder, zeker in de tweede helft oogde het als collectief beter. Brutaal zocht het de aanval waar het kon en vlak voor tijd viel bijna nog de gelijkmaker. Die schande bleef Koudekerk bespaard maar deze wedstrijd zal zeker stof tot napraten geven bij de formatie van Alex Redel.

Dat zal bij het bezoekende UDO ook het geval zijn, maar dan in positieve zin. Middenvelder Mark Robert was in dubbel opzicht blij met de wedstrijd en het verloop daarvan: ,,In oktober 2015 scheurde ik mijn kruisband en later nog eens mijn enkelband. Het was een lange periode van revalidatie. In november speelde ik weer een wedstrijd in het tweede en nu dus mijn echte comeback. Heerlijk om weer vrijuit te kunnen voetballen. Als je met je team nog eens zo’n wedstrijd speelt maakt dat de pret alleen maar groter. We konden goed meekomen en dat is verrassend te noemen. Er werd lekker van achteruit gecombineerd en dat geeft hoop voor de competitie.”

Nikivor van Rijn zou geen echte trainer zijn als hij niet een relativerende kanttekening plaatste: ,,Ik denk dat we een hele goede pot hebben gespeeld. Verdedigend bleven we overeind, maar in de eindfase moet het nog beter. We creëerden te weinig kansen denk ik. Volgende week begint de competitie weer en dan gaat het toch om het scoren.” Natuurlijk heeft Van Rijn gelijk. Hij en zijn jonge honden kunnen volgende week tegen Roodenburg aantreden in de wetenschap dat ze tot werkelijk goed voetbal in staat zijn.

Koudekerk eindigde uiteindelijk wel keurig als tweede achter het ongenaakbare Valken’68, maar voor onder meer eersteklasser Voorschoten’97. UDO en LSVV’70 kunnen zich volledig op de competitie gaan focussen, maar droegen regelmatig bij aan het kleur geven van de Koetshuis Cup.

Koudekerk-UDO 2-1. 5. Melchert 1-0, 15. DuMaine 1-1, 30. De Groot 2-1.

Basisopstelling Koudekerk:  Kneulman, Roozenbrand, Blijleven, Van den  Berg, Van Rijswijk, Melchert, Van Tol, Slottje, Van der Zwet, De Groot, Vogels.

Basisopstelling UDO: Heeren, Juffermans, Lichtenbeld, Bayram, Nick  Bakker, Robert, Menno Bakker, Pascal Franken, Laurens Franken, DuMaine, Isik.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl