HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule C: DOSR klopt Foreholte, RCL kind van de rekening

Koetshuis Cup, poule C: DOSR klopt Foreholte, RCL kind van de rekening

-

Koetshuis Cup, poule C- In de rust leek er niets aan de hand voor Foreholte. Het stond met 2-1 voor en had verreweg het betere van het spel. RCL en haar volgers volgden de ontwikkelingen via Twitter nauwkeurig, de Leiderdorpse ploeg zou immers uitgeschakeld zijn als DOSR zou winnen en niets wees daarop. De ploeg uit Roelofarendsveen sloeg echter hard terug in de tweede helft. Met de uiteindelijke 2-3 zege plaatste het zich voor de volgende ronde en RCL werd zo tamelijk verrassend uitgeschakeld.

Een groot deel van de eerste helft was Foreholte de bovenliggende ploeg. Het positiespel was aanzienlijk beter en op die manier werd er steeds wel een vrijstaande man gevonden. DOSR probeerde door vroeg te storen het spel van de roodwitten te ontregelen, maar slaagde daar amper in. Toch waren het de bezoekers die de score openbraken. Fouten in de Foreholte-verdediging zorgden ervoor dat linkerspits Sven van Brakel vrij voor keeper Jim Duindam verscheen. Hij kon zo gemakkelijk hard raak schieten. Een paar minuten later was het alweer gelijk. Na een scherpe en strakke voorzet ontstond er een groot misverstand tussen de keeper en een verdediger. Het leer rolde voor de vrijstaande Jelle Geerlings die met een hakje scoorde. Zijn tweede doelpunt was geheel zijn eigen verdienste: hij verlengde technisch knap een corner waarna de bal tussen een woud van benen in het doel verdween. Zo waren de zaken rechtgezet en leek de tweede helft een formaliteit. Hoe anders zou het verlopen.

DOSR-verdediger Mark van Diemen: ,,De eerste helft was matig, mede omdat we met een aantal jongens speelden die hun draai moesten vinden. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt. In de rust zijn de nodige wissels doorgevoerd. Er kwamen wat basisspelers in en dat was te merken. De tweede bal was nu voor ons.  Bovendien hadden we drie heel rappe jongens voorin en dan kan je een steekballetje kwijt. Er waren zelfs genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit geeft ook zelfvertrouwen voor de competitie denk ik. Ook natuurlijk heel leuk dat we in de volgende ronde zitten.”

Zijn collega van Foreholte en doelpuntenmaker Geerlings zou de tweede helft het liefst vergeten. ,,Alles wat goed ging in de eerste helft ging fout in de tweede. De ballen kwamen niet meer goed aan en zo hielpen we DOSR in het zadel. Het had ook met concentratieverlies te maken. En last but not least speelden de wissels een rol. We speelden in een samenstelling die nieuw voor ons is en zo wordt het ook moeilijker om elkaar te vinden. In plaats van het spelen vanuit een gesloten verdediging gaven we nu erg veel ruimte weg en daar profiteerde DOSR van. Gauw vergeten die tweede helft en uitkijken naar de loting.”

Zo drukten volgens de twee geïnterviewden de wissels een stempel op de wedstrijd. Dat is wellicht ook de charme van de Koetshuis Cup: de trainers zetten andere spelers in en dat maakt de wedstrijd altijd verrassend. Minstens zo verrassend is de uitschakeling van tweedeklasser RCL, dat vorig seizoen nog in de buurt kwam van het verslaan van de uiteindelijke winnaar FC Rijnvogels.

Foreholte-DOSR 2-3 (2-1). 18. Van Berkel 0-1, 20. Geerlings 1-1, 28. Geerlings 2-1, 60. Van der Geest 2-2, 65. Jonkman 2-3.

Basisopstelling Foreholte: Duindam, Verhart, Arroyo, Ligtvoet, Spreeuw, Bloemendaal, Brabander, Versteyn, Nolkes, Navabi, Geerlings.

Basisopstelling DOSR: Van der Poel, Reijnders, Van der Lem, Van Vliet, Van der Meer, Klein, Van Berkel, Van der Geest, Fennes, Van der Meer, Hoogenboom.