Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Koetshuis Cup, poule D: FC Rijnvogels 2 en DoCoS in evenwicht

Vergulde vos artikelbanner
Catsanddogs artikel

Koetshuis Cup, poule D- Ook op de Kooltuin was het koud en guur, maar dat weerhield het tweede team van FC Rijnvogels en DoCoS er niet van om er een leuke onderlinge wedstrijd van te maken met over en weer tevreden trainers. De eindstand (1-1) was al bij rust bereikt. Beide ploegen hadden zich al geplaatst voor de knock-out fase en vochten enkel om de eer van de eerste plaats in de poule, hoewel die stek geen voordeel biedt in de volgende ronde.

Trainer Antoin Hoovers namens de reserves van FC Rijnvogels sprak van een grotendeels gelijkwaardige wedstrijd. ,,Ik denk dat wij de sterkste fase hadden in de eerste vijfentwintig minuten. Op dat moment hadden we een voorsprong moeten pakken van 2-0. Toen we kort voor rust op 1-0 kwamen, was het ook snel daarna alsnog 1-1. Na de rust had DoCoS het betere van het spel. Het is enkel de vraag of dat hun verdienste was of dat wij ze teveel ruimte lieten. Het was hoe dan ook een leuk potje tegen een dito tegenstander.”

Hoovers zag Thom de Vries na een kwartier de buitenkant van de paal raken en ook Thijs van Kruistum was dicht bij een doelpunt. De spits scoorde uiteindelijk wel de 1-0 tegen de Leidenaren, maar vanuit een vrije trap was Oktay Gezici succesvol voor de gelijkmaker. ,,Voor ons was het nuttig om iedereen weer speelminuten te laten maken en fit te geraken richting de competitie. Dan is een dergelijke tegenstander plezierig om tegen te spelen. We spelen nu nog tegen Kagia zaterdag en dan gaan we zien wie we in de knock-out fase gaan tegenkomen. Het is een verdomd leuk toernooi en clubs hebben er baat bij”, aldus Hoovers.

Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Collega Nico van der Salm was het volstrekt eens met de zienswijze van de oefenmeester aan Katwijkse kant. ,,Dit is altijd leuker en nuttiger dan trainen. Wij speelden voor rust niet geweldig, maar na rust deden we het zeker beter en dan is het mooi om te zien dat we prima mee kunnen met het tweede elftal van een derde divisionist. In de eerste helft hadden we wat moeite met de gladheid van het kunstgras. De tweede helft werkten we wel af op het hoofdveld, nadat het eerste klaar was met trainen. Dat voetbalde beduidend prettiger. Ik heb bijna iedereen kunnen zien spelen en met nog een oefenpotje voor de boeg gaan we ons stilaan focussen op de competitie.”

Aan Leidse zijde is Tim Gonlag weer fit en lijkt Rowin Peet na een ongelukkige val in een recente wedstrijd wel weer okay te zijn voor de seizoensopening tegen Honselersdijk. Simon Jouby maakte ook weer zijn minuten na wat lichamelijk ongemak (niersteen, red.). Melvin Zweistra is dan nog de enige speler in de ziekenboeg en dat stemt Van der Salm optimistisch voor de komende tijd. De trainer: ,,Het was dan wel stervenskoud, maar dit was ronduit nuttig. Lekker ballen, geen gezeik en een tegenstander van formaat. Prima zo.”

OWN artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten