vrijdag, april 19, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1LAV Cup, 7 november: zeven spannende duels op het programma

LAV Cup, 7 november: zeven spannende duels op het programma

-

Tot nu toe werden er al acht duels gespeeld in de LAV Cup, dinsdagavond komen daar nog maar liefst zeven wedstrijden bij. In poule A kan DoCoS een grote stap zetten naar de volgende ronde. De Leidenaren staan bovenaan met zes punten uit de eerste twee duels en kunnen vanavondĀ op bezoek bij de reserves van NoordwijkĀ de koppositie verstevigen. Voor deĀ Noordwijkers is het pas het eerste optreden inĀ het regionale voetbaltoernooi.

In dezelfde poule ontvangenĀ de reserves van FC Rijnvogels zondageersteklasser FC Boshuizen. De Leidse formatie versloeg eerder Avv Alphen met 7-2,Ā voor de Katwijkers is het pasĀ de eerste wedstrijd. Ten slotte, RCL neemtĀ hetĀ in eigen huis op tegen Avv Alphen. De Leiderdorpers gaan in hun derde wedstrijd opĀ jacht naar de tweede overwinning, naĀ deĀ 2-1 nederlaag tegen DoCoS en de 1-4 zege bijĀ UVS.

InĀ groep B kunnen de reserves van SJCĀ bij hun debuutjaar in deĀ LAV Cup ookĀ direct de tweede overwinning boeken. Eerder werd Valken ’68 met 2-1 verslagen. Vanavond krijgen de Noordwijkers misschien een lastiger klant aan Lugdunum, deĀ ongeslagenĀ koploper in de tweede klasse C. De LeidenarenĀ wonnenĀ in deĀ groepsfase eerder met 1-0 van Foreholte.

In poule C spelen Football Factory en VVĀ Oegstgeest,Ā tweeĀ teams uit dezelfde competitie, tegen elkaar.Ā De Leidse studentenploeg staat momenteel elfde in de vierde klasse, de Oegstgeestenaren zijn koploper. Vorige maand won de lijstaanvoerder nog eenvoudig met 0-5Ā op het Universitair Sportcomplex. Kan Football Factory dit keer voor een verrassing zorgen?

In poule D staat er een echte Oegstgeestse derby op het programma. UDO ontvangt ASC, respectievelijk de nummer acht uit de vierde klasse (zaterdag) tegen de nummer zeven uit de derde klasse (zondag). Het is voor beide clubs het eerste duel in de LAV Cup. In poule E speelt VV Leiden tegen de zondagtak van Roodenburg. Op papier lijkt de ploeg van trainer Cees van Tongeren de sterkere, maar het draait dit seizoen nog niet in competitie bij de promovendus. Dat kan ook worden gezegd van Roodenburg, dat pas Ć©Ć©n keer drie punten pakte in de vierde klasse. Kan een van beide teams weer wat vertrouwen opdoen?

Alle wedstrijden starten vanavond om 20.00 uur.

Dinsdagavond zullen de uitslagen verschijnen op deze site. Woensdagochtend/middag verschijnen ook de reacties op de gespeeldeĀ wedstrijden.

Bekijk hierĀ de groepsindeling,Ā hetĀ volledigeĀ wedstrijdschemaĀ enĀ deĀ uitslagenĀ van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read