HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1LAV Cup, poule A: AVV Alphen haalt zege op bij RCL

LAV Cup, poule A: AVV Alphen haalt zege op bij RCL

-

LAV Cup (poule A)-RCL heeft de tweede nederlaag te pakken, terwijl AVV Alphen juist voor het eerst won. In de Bloemerd eindigde het treffen tussen de tweedeklassers in 1-2 in het voordeel van de ploeg van Rob Wolsleger. Beide ploegen staan nu op drie punten.

Halverwege was er nog niet gescoord in Leiderdorp. Na de rust opende Tommy Sinteur vanaf elfmeter de score, maar daarna maakte Aatif Elbouny er 1-1 van alvorens Patrick Ruiter de Alphenaren de overwinning schonk, na eerder verloren te hebben van FC Boshuizen en DoCoS.

Op de bank bij RCL zwaaide Ron Sinteur de scepter, omdat Henk Buyn zijn licht opstak bij de tweede helft van het eerder gestaakte duel tussen Voorschoten’97 en SVC’08 (daarover later meer op deze website). Sinteur over de verloren wedstrijd: ,,Het was een leuk, open potje. We hielden elkaar in evenwicht en beide ploegen creëerden niet overdreven veel kansen. Zowel RCL als AVV Alphen probeerden te voetballen en dat was het belangrijkste. Wij maakten de keuze om wat jongens rust te geven. Dat zal in de volgende wedstrijd tegen FC Boshuizen anders zijn. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Jammer dat we verloren, maar het had even zo goed 2-2 of 2-1 kunnen zijn, hoewel wij wel makkelijk aan een strafschop kwamen.”

Collega Rob Wolsleger: ,,In de competitie gaat het ondertussen beter en je zou voorzichtig kunnen spreken van een ‘flow’. Ik ben het met Sinteur eens dat het een nuttige wedstrijd was. Zij hadden iets meer veldoverwicht, maar wij waren net iets efficiënter. Die aangegeven strafschop was inderdaad een raadsel, maar daar tillen we niet al te zwaar aan. Het is leuk dat we van de nul af zijn en de ingezette lijn moeten we nu weer doorzetten in competitieverband.”