Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LAV Cup, poule A: FC Boshuizen houdt UVS onder de duim

Brasserie VIS artikelbanner
Catsanddogs artikel

LAV Cup, poule A- In lange gordijnen gutste de regen neer en soms teisterde zelfs hagel het terrein van UVS. Staf en reservespelers waren onder stapels jassen tegen elkaar aangekropen in de dug-out, op de tribunes waren kleumende kijkers nog eens extra in hun winterjassen gekropen en op het veld trachtten de spelers van UVS en Boshuizen door hard werken warm te blijven. Drie van hen kregen daartoe de kans niet omdat ze hun plaats tussen de palen alleen mochten verlaten als het spel daarom vroeg. Donny de Groot (UVS, 1e helft) en Jesse Haak (UVS, 2e helft) en Fenno Blikman (FC Boshuizen) waren de echte helden van deze LAV Cup avond.

Terugkijkend op de 0-2 zege van FC Boshuizen vertelt Haak: ,,Ik vond die penalty waaruit de 0-1 gemaakt werd wel erg makkelijk gegeven. Wij speelden door de diverse wisselingen vooral met een jong team en toch creëerden we de nodige kansen. Die 0-2 in de laatste seconden telt alleen voor de statistiek. En voor de toeschouwers die het niet gezien hebben: ik stond er het dichtst bij en volgens mij werd dat afgekeurde doelpunt van de bezoekers terecht geannuleerd vanwege buitenspel.”

Koud gehad Jesse? ,,Met name tijdens die hagelbui dacht ik echt dat zo’n wedstrijd beter in de zomer gespeeld had kunnen worden, maar goed, ik vond het toch wel leuk hoor. Je komt allemaal bekenden tegen en voor het ‘echie’ spelen is leuker dan een training.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Zijn collega Blikman stond zelfs de hele wedstrijd op het veld: ,,Koud!!!! Ik voelde mijn bovenbeenspieren helemaal verstijven en vooral bij een lange bal voelde ik dat. Dan moet je echt oppassen voor de spierscheuring. En toch stond ik daar met plezier. Het is gewoon leuk om te voetballen en in de basis te staan. Als je dan nog eens een paar reddingen kunt verrichten, ook 1 op 1, én de nul houdt is dat helemaal prachtig. Ondanks het weer heb ik het naar mijn zin gehad.” Blikman is verder nog van mening dat de zege van zijn ploeg terecht is. ,,Over de hele wedstrijd waren we de dominante ploeg en hadden ook de beste kansen. Deze zege was verdiend denk ik.”

FC Boshuizen deed goede zaken en een plaats in de volgende ronde lijkt welhaast zeker voor de winnaar van de vorige editie. Voor UVS komt uitschakeling dichterbij, maar liggen er nog steeds kansen in het restant van de duels van de groepsfase.

UVS- FC Boshuizen 0-2 (0-0). 52. Caicedo Mosquera 0-1,  90. Nomen 0-2.

Basisopstelling UVS: De Groot, Verlaan, Maaskant, Boogmans, Van der Voort, Nieuwenburg, Van der Weijden, Leugering, Yazici, El Idrissi, Scheurwater.

Basisopstelling FC Boshuizen: Blikman, Winkelman, Nomen, Arnoldus, Bayram, Zenzen, Plezier, Caicedo Mosquera, Safi, Akal, Maatoug.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

OWN artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten