Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LAV Cup, poule A: reserves FC Rijnvogels in slotfase langs DoCoS

Catsanddogs artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

LAV Cup, poule A- DoCoS begon nog zo goed aan de groepsfase van de LAV Cup. Overwinningen op Avv Alphen (1-2) en RCL (2-1) leverden de Leidenaren zes punten op uit de eerste twee duels, maar sindsdien werd er geen punt meer gepakt. Ook dinsdagavond niet tegen FC Rijnvogels, dat in de slotfase met 3-2 te sterk was. ,,Ik ben nu wel even klaar met die oefenwedstrijden en LAV Cup op dinsdagavond”, sprak DoCoS-trainer Nico van der Salm.

,,Ik miste de bezieling vanavond. Daar moeten we mee aan de gang. We gaan vanaf komende week gewoon weer op iedere dinsdag trainen tot aan de winterstop. Afgelopen weken hebben we iedere dinsdag een wedstrijd gespeeld, maar dat levert op dit moment te weinig op.”

In Katwijk kwam DoCoS nog wel op een 0-1 voorsprong via een rake kopbal van verdediger Steven Knijnenberg uit een hoekschop. Net voor rust kwam FC Rijnvogels op gelijke hoogte via een doelpunt van Kevin de Jong, waarna Corné Dijkhuizen in de tweede helft de 2-1 maakte. Simon Joubij bracht de bezoekers uit Leiden weer langszij en leek daarmee voor een punt te zorgen. Maar Mike Zwijnenburg bezorgde de thuisploeg in de slotfase alsnog de drie punten: 3-2.

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

,,Het was een goede wedstrijd van onze kant”, vond Stefan Schaafsma, trainer van de reserves van FC Rijnvogels. ,,Ik heb heel wat jongens van het tweede rust gegeven. Ook omdat we op dit moment maar weinig spelers krijgen van het eerste, dat natuurlijk niet zo goed draait in de competitie. In plaats daarvan heb ik veel jongens uit het derde ingezet en dat ging goed.”

In poule A staat FC Rijnvogels aan de leiding met zeven punten uit drie wedstrijden. DoCoS, dat één duel meer speelde dan de Katwijkers, staat met één punt minder op de gedeelde twee plek.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

OWN artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten