HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2LAV Cup, poule B: Lugdunum ook te sterk voor reserves SJC

LAV Cup, poule B: Lugdunum ook te sterk voor reserves SJC

-

LAV Cup, poule B: Lugdunum heeft zicht op de eerste periodetitel in 2C, maar lijkt net als in het voorgaande seizoen gebrand op meer successen. Op dinsdagavond wonnen de Leidenaren met 2-3 van de reserves van SJC en dat betekent dat de kikkers alweer zes punten op de teller hebben staan. Eerder werd van Foreholte nipt gewonnen (1-0). De Noordwijkers, als nieuwe deelnemer aan deze Cup, blijven door de nederlaag op drie punten steken na eerdere winst op Valken’68.

Henk de Cler over de tweestrijd in de kustplaats: ,,We speelden vooral voor de pauze sterk en dat bekroonden we met drie doelpunten van Soufiane Boukhidous, die in de competitie ook al op dreef is tot nu toe. In de rust brachten we drie verse krachten en de spelers die hadden gespeeld voor de pauze gingen douchen. Daar zat ook Soufiane bij trouwens. Helaas raakte Tobias Schaafstra vlak na rust geblesseerd en daardoor moesten we verder met tien man. Gelukkig kwam SJC maar tot twee doelpunten. Bij ons maakte Henk Brandt na lang blessureleed weer zijn opwachting. Tussen de palen werd Kevin Wassenaar vervangen door A-junior Joey Singerling. Hij keepte prima en dat is ook leuk van zo’n wedstrijd op een doordeweekse avond. Al met al vond ik de winst wel terecht.”

Rob Timmerman was ondanks de nederlaag tevreden met de avond en het spel van de zwart-witten. ,,In de eerste helft vond ik Lugdunum iets beter, maar na de rust kwamen we goed terug en had een gelijkspel niet misplaatst geweest. We kregen voldoende kansen op die derde treffer. Maar los van het resultaat kijk ik terug op een geslaagde avond. Zo kunnen onze jonge jongens spelen tegen clubs van een bepaald niveau en Lugdunum is in die zin een prima graadmeter en een aansprekende tegenstander. Ze zijn vooral sterk in de omschakeling. Het nut van dit toernooi is ons nu al duidelijk. We kijken uit naar de volgende testcase. En nee, het is niet enkel een oefenwedstrijd voor ons. We wilden ook nu gewoon winnen, maar helaas trok Lugdunum aan het langste eind. Voor eerste elftal speler Danny Steenvoorden was het ook prima om na zijn blessure weer minuten te kunnen maken. Het is ook een voordeel dat er maximaal twee spelers van 1 mogen participeren die terugkomen van ellende met kwetsuren.