HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4LAV Cup, poule D: ASC pakt de leiding na zege bij concurrent...

LAV Cup, poule D: ASC pakt de leiding na zege bij concurrent Kagia

-

LAV Cup, poule D- ASC heeft dinsdagavond de leiding in poule D overgenomen door in een onderling duel Kagia met 0-2 te verslaan. Daardoor zijn de Oegstgeestenaren na twee groepswedstrijden nog zonder puntverlies, terwijl de Lisserbroekers in hun derde groepsduel pas voor het eerst verloren.

Kagia-trainer Anton Wijsman was nogal verrast door de nederlaag. ,,Dit zou je niet verwachten op voorhand. Ik had gehoopt dat we het tij zouden keren, want in de competitie draaien we op dit moment niet zo lekker.”

Zo kwam de zaterdag derdeklasser al drie competitiewedstrijden op rij niet tot een overwinning. De wedstrijd in de LAV Cup kon het vertrouwen niet herstellen. ,,Dat had prettig geweest, maar we hebben veel te weinig gecreëerd”, vond Wijsman. ,,De beleving en speldiscipline ontbrak. Natuurlijk misten we door blessures en ziektegevallen een aantal basisspelers, maar dat mag geen excuus zijn. Gelukkig hebben Timo Sluijmer en Rens Lamboo weer minuten gemaakt in de tweede helft. Dus zij zullen binnenkort weer volledig fit zijn.”

In de eerste helft scoorden beide ploegen niet, maar na rust waren de bezoekers twee keer trefzeker. Eerst maakte Laurent Coopmans de openingstreffer uit de rebound van een hoekschop, waarna topschutter Jelle Schouten een kwartier voor tijd de eindstand bepaalde op 0-2.

,,Voor rust was Kagia gelijkwaardig aan ons”, sprak ASC-trainer Mo Bougrine. ,,Maar in de tweede helft waren wij wel gevaarlijker. Verder hebben we achterin echt nauwelijks wat weggegeven. Dus het was een goede generale voor de wedstrijd van komende zondag tegen FC Rijnland.”

Volgens Bougrine is de LAV Cup ‘ideaal’. ,,Ja, om probleemjes van de competitiewedstrijd aan te pakken. Daar valt niet tegen te trainen. Zo hadden wij afgelopen zondag tegen RKDES (2-1 verlies, red.) problemen om van achteruit op te bouwen. Dat had ook deels met de wind te maken, maar toen we onder druk werden gezet wisten we ons geen raad en speelden we veel de lange bal. Tegen Kagia stond onze organisatie veel beter.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).