Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LAV Cup, poule D: FC Rijnland ruim langs Koudekerk

Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

LAV Cup, poule D- Zowel FC Rijnland als Koudekerk speelden pas de eerste wedstrijd in de LAV Cup. De Leidenaren trokken dinsdagavond aan het langste eind: 3-0. ,,We gaven de goals te makkelijk weg”, concludeerde trainer Ronald Rosdorff, die voor de dag kwam met een ‘mengelmoes’ van Koudekerkers.

Onder anderen verdediger Sidney de Schepper, die de afgelopen zes weken buitenspel stond met een hamstringblessure, maakte zijn rentree. ,,Verder heb ik wat jongens op andere posities getest. Over het algemeen was het een redelijke wedstrijd van onze kant, maar we waren soms te slordig”, aldus Rosdorff.

In de eerste helft opende Mitchell Holswilder de score voor FC Rijnland op aangeven van Joop Oomen: 1-0. Nog voor rust verdubbelde Boudewijn Kamphues de voorsprong, nadat hij een verkeerde terugspeelbal van Koudekerk afstrafte: 2-0. Na de pauze maakte Justin Maaskant de derde treffer.

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Trainer Paul Pikaar was zeer tevreden met het optreden van zijn team. ,,Dit is een opsteker na de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen Nicolaas Boys. Ik heb veel jongens van het tweede ingezet en zij hebben het fantastisch gedaan. Ze speelden taakbewust en met rust. Ik moet overigens mijn complimenten geven aan Justin Maaskant en Mo Abassi, want zij vielen wel het meeste op. Justin speelt normaal gesproken als rechtsback, maar deed het nu ontzettend goed op het middenveld. Een openbaring voor mij. Mo deed het ook fantastisch. Hij is overgekomen van Leidsche Boys en speelt op dit moment in het tweede elftal, maar hij werkt hard. Laten we zeggen dat Mo aan de poorten rammelt.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen

Rebel Horeca artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten