Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Nieuws van de KNVB over p/d-regelingen en meer

Brasserie VIS artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Uit de zondag eerste klasse B, waar onder meer FC Boshuizen deel van uitmaakt,  zal komend seizoen geen enkele ploeg direct degraderen. De eerste klasse bestaat na het wegvallen van Kocatepe namelijk nog maar uit 13 elftallen. Daardoor spelen de nummers 12 en 13 in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Kocatepe werd enkele weken terug voor een betalingsachterstand bij de gemeente Rotterdam van haar complex gezet. Daarop werd de club door de KNVB ook uit de competitie genomen.

In het zondagvoetbal zijn verder de nummers 14 van de competities de enige directe degradant. Waar de KNVB eerder voor het zaterdagvoetbal deze regeling invoerde, is de regeling nu ook voor het zondagvoetbal van kracht.

De nummer 12 en 13 uit de eerste klasse en tweede klasse spelen in de nacompetitie. Voor de zondag derde klasse (degradatie) en zondag vierde klasse (promotie) zijn andere regelingen.

Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner

Zie verder de nodige informatie via deze links van de KNVB:

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/5766/knvb-pd-regelingen-mannen-zaterdag-t-m-5e-klasse

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/12376/knvb-pd-regelingen-mannen-zondag-t-m-5e-klasse-2017-18

Bron: KNVB

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten