Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Minuut stilte voor overleden kat

Brasserie VIS artikelbanner
Catsanddogs artikel

Een opmerkelijk verhaal afgelopen weekend van de amateurvelden. In Amsterdam vroeg scheidsrechter Eric Hoogendorp vlak voor aanvang van het duel tussen DVVA 9 en De Meer 6 beide teams om een minuut stilte. In aanloop naar deze wedstrijd heeft de arbiter slecht nieuws moeten verwerken. Een sterfgeval ‘in privékring’, krijgen de spelers te horen.

Daar staan de spelers dan. Gebroederlijk naast elkaar. Doodse stilte. Een indrukwekkend eerbetoon voor… de kat Angel, zo blijkt later.

De arbiter moest Angel eerder die week op 19-jarige leeftijd laten inslapen. De ingeving kwam spontaan, al is het ongeloof bij de spelers groot als ze pas na de wedstrijd horen dat ze een poes hadden geëerd. “Het was gewoon een geintje”, vertelt de scheidsrechter na de wedstrijd tegen RTV Noord-Holland.

Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Hoogendorp heeft nóg een kat. “Die is nu 17 jaar, dus zal nog een jaar à anderhalf jaar leven.” Toch is de kans klein dat die kat na zijn dood eenzelfde eerbetoon krijgt als Angel. “Het was een ludieke actie.”

Bron: KNVB.nl

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten