Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Nieuwe online tool van de KNVB: Rinus, de online assistent-trainer

ALV artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Altijd moeite om weer een nieuwe, originele oefening of training uit te zetten? Rinus, de online assistent-trainer helpt! Deze online tool biedt trainers gratis toegang tot honderden oefeningen, kant-en-klare trainingsschema’s en inspireert hen om jeugdvoetballers optimaal te laten genieten van wat zij het liefste doen: voetballen. Rinus beantwoordt aan de vraag van veel beginnende trainers die op zoek zijn naar toegankelijk trainingsvormen en biedt zowel losse oefeningen, volledige trainingen en programma’s van meerdere weken.

Via de volgende link kan je in een makkelijk overzicht zien hoe Rinus werkt.

Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/12615/infographic-rinus

De oefeningen zijn gefilterd op leeftijd en gekoppeld aan verschillende doelstellingen. Afhankelijk van waar het accent van de training ligt, kan de trainer oefeningen samenstellen tot een training. Alle oefenstof wordt op visueel aantrekkelijke wijze (met twee- en driedimensionale visualisaties) aangeboden.

Bereikbaarheid
Rinus is bereikbaar via de desktop, tablet en smartphone. Vanaf eind september is Rinus ook als mobiele app te downloaden in de App Store en Google Play Store. Zo is de ideale trainingsvorm altijd binnen handbereik. Dankzij Rinus kunnen clubs voortaan zelf hun trainers, coördinatoren en andere vrijwilligers actief op weg helpen bij het opzetten van trainingen. Maar ook trainers en coördinatoren zelf kunnen rechtstreeks aan de slag met de kennis die er te vinden is.

Rinus is constant in ontwikkeling. Het platform wordt daarom in de komende periode aangevuld met nieuwe oefenvormen en meer specifieke kennis. Zo gaat elke trainer met voldoende uitrusting het trainingsveld op.

Brasserie meelfabriek
Koetshuis de burcht artikelbanner