vrijdag, maart 29, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 4): Falkenburg belangrijk voor ADO

Van Amateur naar Prof (deel 4): Falkenburg belangrijk voor ADO

-

Dit seizoen volgt de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl onze regiogenoten, die momenteel in het profvoetbal actief zijn, weer regelmatig. Dit keer deel 4 van ‘Van Amateur naar Prof’. Hoe verging het ze in de afgelopen weken?

Eredivisie

Lucas Woudenberg kende met SC Heerenveen een uitstekende seizoenstart, maar na de 0-4 nederlaag tegen Ajax hebben de Friezen geen duel meer gewonnen. De competitiewedstrijden tegen FC Utrecht (3-1) en Vitesse (0-4) gingen beide verloren. Ook in de beker volgde uitschakeling na de 2-1 nederlaag bij Willem II. Woudenberg, die in de jeugd actief was voor VV Zwammerdam, miste geen minuut in die duels, maar blunderde tegen Willem II.

Stanley Elbers staat al sinds eind augustus aan de kant bij Excelsior met een knieblessure. Zijn team versloeg twee weken geleden het ADO Den Haag van trainer Alfons Groenendijk. Voor de Leidse oefenmeester volgde een 0-2 zege in Venlo bij VVV, waardoor hij op een keurige negende plek staat in de Eredivisie. De inmiddels fitte Erik Falkenburg had een groot aandeel in de overwinning door na rust de openingstreffer te maken. Bij ADO staat er overigens sinds vrijdag weer een regiogenoot onder contract. Leidenaar Mats van Kins (18), voormalig RCL en UVS, tekende zijn eerste profcontract.

Jupiler League

Ricardo van Rhijn heeft zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van AZ gemaakt. De Leidse rechtsachter was in de wedstrijden tegen FC Groningen (1-1) en FC Utrecht (3-0 winst) invaller. Afgelopen donderdag kreeg Van Rhijn een basisplaats van trainer John van der Brom in het bekerduel met Almere City FC. Dankzij een 0-4 overwinning in Almere plaatsten AZ en Van Rhijn zich voor de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi.

Bart Sinteur uit Leiderdorp is zijn basisplaats bij Jong FC Utrecht inmiddels kwijtgeraakt. De 19-jarige rechtervleugelverdediger bleef in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen MVV Maastricht op de bank. Tegen NEC (3-1 nederlaag) viel hij een kwartier voor tijd in.

Voor Gustavo Hamer lijkt de stap naar FC Dordrecht een goede te zijn. De 20-jarige middenvelder, die wordt verhuurd door Feyenoord, krijgt veel speelminuten. De resultaten in Dordrecht zijn echter nog niet fantastisch. Uit de laatste drie duels werd slechts één punt gepakt, waardoor Hamer en zijn teamgenoten wegzakten naar de twaalfde plek in de Jupiler League.

Buitenland

Garry Mendes Rodrigues, voormalig speler van FC Boshuizen, lijkt het WK niet te halen met Kaapverdië. De international verloor met zijn land begin oktober met 0-2 van Senegal. Bij zijn club Galatasaray, die koploper is in Turkije, gaat het een stuk beter. Op bezoek bij Konyaspor werd twee weken geleden met 0-2 gewonnen. Mendes Rodrigues viel in de tweede helft in. Vorige week eindigde de beladen derby tegen Fenerbahçe in 0-0, maar de aanvaller bleef toen de hele wedstrijd op de bank.

Het draait nog niet zo lekker bij Randy Wolters en zijn club Dundee FC, dat slechts één punt meer heeft dan de hekkensluiter Partick Thistle. De Leidse aanvaller krijgt bovendien geen speeltijd in Schotland. Tegen Celtic (1-0 verlies), Partick Thistle (2-1 verlies) en Motherwell (0-1 verlies) bleef Wolters de hele wedstrijd op de bank. Wellicht dat het met de 27-jarige buitenspeler in de basis wel gaat draaien in Dundee…

Binnenkort volgt de volgende ‘Van Amateur naar Prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Foto’s: Orangepictures

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read