donderdag, maart 28, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof: waar spelen onze regiogenoten momenteel?

Van Amateur naar Prof: waar spelen onze regiogenoten momenteel?

-

Dit seizoen gaat de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl onze regiogenoten, die momenteel in het profvoetbal actief zijn, weer regelmatig volgen. In het eerste deel van ‘Van Amateur naar Prof’: waar spelen de voetballers uit de Leidse regio op dit moment en hoe verging het ze in de afgelopen weken?

Eredivisie

Leidenaar Ricardo van Rhijn verhuisde onlangs op huurbasis van Club Brugge naar AZ. In België was de rechtsachter op een zijspoor geraakt, waardoor hij mocht vertrekken. Van Rhijn kan komende zondag zijn debuut maken voor AZ in het thuisduel met NAC Breda.

Lucas Woudenberg, die in de jeugd actief was voor VV Zwammerdam, maakte de overstap van Feyenoord naar SC Heerenveen en tekende in Friesland tot medio 2019. In Rotterdam werd de 23-jarige linksback nooit een vaste waarde. Hij kwam slechts tot acht Eredivisieduels, maar werd wel twee keer verhuurd aan Excelsior en NEC. Bij Heerenveen is Woudenberg tot dusver in alle competitieduels basisspeler geweest (3-3 FC Groningen, 1-1 Heracles Almelo en 1-2 winst op ADO Den Haag.

Stanley Elbers bleef bij Excelsior ondanks belangstelling vanuit onder andere Frankrijk. De aanvaller, die in de jeugd voor DoCoS en UVS uitkwam, kende een uitstekend seizoen in 2016/17 met acht competitietreffers en hoopt dat aantal te evenaren. Hoewel Elbers in de eerste drie Eredivisiewedstrijden niet scoorde, was de competitiestart veelbelovend voor Excelsior met vier punten uit drie duels (1-2 winst op Willem II, 0-1 verlies tegen Feyenoord en 1-1 uit tegen Heracles Almelo).

Erik Falkenburg streek deze zomer neer bij het ADO Den Haag van trainer Fons Groenendijk, waar hij voor twee seizoenen tekende. Ook hij debuteerde nog niet voor zijn nieuwe werkgever, maar dat zou eventueel komende zondag kunnen gebeuren in de uitwedstrijd tegen zijn vorige club Willem II. In Tilburg werd het contract van Falkenburg na afgelopen seizoen niet verlengd.

 

Jupiler League

Voor Bart Sinteur is de overstap van de Feyenoord-jeugd naar Jong FC Utrecht tot nu toe een goede zet, alhoewel hij afgelopen vrijdag tegen Jong AZ (1-0 winst) niet actie kwam. In de twee wedstrijden ervoor maakte de negentienjarige rechtsback wél minuten. Tegen FC Oss (0-3 verlies) speelde hij de hele wedstrijd, tegen FC Dordrecht (2-1 verlies) was Sinteur na rust invaller.

Gustavo Hamer wordt dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht. De twintigjarige middenvelder maakte in de voorbereiding al indruk bij de Schapenkoppen met een prachtige treffer, maar ook in de Jupiler League wist hij al het net te vinden. Zo startte Hamer in het eerste competitieduel met Fortuna Sittard (5-1 nederlaag) gelijk in de basis en maakte hij de enige treffer voor zijn ploeg. Ook tegen Jong FC Utrecht (2-1 winst) en FC Emmen (2-2) begon de ex-jeugdspeler van Meerburg vanaf het begin.

Buitenland

Garry Mendes Rodrigues, voormalig speler van FC Boshuizen, is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Turkse topclub Galatasaray. Na het teleurstellende eerste jaar, een vierde plek in de competitie en weinig speelminuten, is de aanvaller gebrand op revanche. Na drie competitieronden gaat het voorspoedig met Mendes Rodrigues, die in de drie tot nu toe gewonnen duels in de basis begon (respectievelijk 4-1 tegen Kayserispor, 1-3 tegen Osmanlispor en 3-0 tegen Sivasspor.  Hij lijkt zich dus tot basisspeler te hebben opgewerkt bij de club uit Istanboel.

Ten slotte, Randy Wolters tekende – zoals bekend – een tweejarig contract in Schotland bij Dundee FC, maar hij kwam mede door een lichte hamstringblessure pas drie competitieduels in actie. De buitenspeler, die in jeugd speelde voor Lugdunum en UVS, lijkt zijn draai nog te moeten vinden.

Binnenkort volgt de volgende ‘Van Amateur naar Prof’! Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Foto: Jack Wolters

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read