Leids Voetbalkwartiertje, aflevering 5

Leids Voetbalkwartiertje Video
Duke of Oz artikel
Rurh gold artikelbanner

De vijfde aflevering van ‘Leids voetbalkwartiertje‘ staat online. Met dit online voetbalprogramma geven mediapartners Leidenamateurvoetbal en Sleutelstad aandacht aan alle aspecten van de Leidse voetbalwereld. In deze aflevering: een portret van Leidenaar en ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk, studentenvereniging Football Factory verovert de wereld en Dick Barnhoorn keert terug op het verlaten terrein van GHC.

Alfons Groenendijk kende een grootse voetbalcarrière bij onder andere Ajax en Manchester City. Ook behaalde hij al veel trainerssuccessen in Nederland, maar ook daarbuiten was hij actief (Roemenië) . Voor Groenendijk begon het allemaal in Leiden, bij de voormalige voetbalvereniging LFC. We keerden met de ras-Leidenaar terug naar zijn roots en vroegen hem natuurlijk ook hoe hij de afgelopen maanden bij ADO Den Haag heeft ervaren.

Studentenvoetbalvereniging LVV Football Factory gaat de wereld veroveren. Ze gaan niet alleen uitbreiden naar Den Haag, maar zijn ook een samenwerkingsverband met een universiteit in China aangegaan. In Leids Voetbalkwartiertje vertellen bestuursleden Pieter van Schie en Roel Gielkens wat de plannen precies inhouden.

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Lange tijd kende Leiden twaalf voetbalverenigingen. Inmiddels zijn dat er nog maar elf: GHC heeft het niet gehaald. Met oud-voorzitter Dick Barnhoorn keerden we terug naar het verlaten terrein van de ‘overleden’ vereniging waar hij de oude glorietijden nog één keer doet herleven.

Elke maand komt er een nieuwe aflevering van Leids Voetbalkwartiertje online. Voor het programma wordt hulp gevraagd aan voetballiefhebbers zelf. Bijzondere voetbalverhalen zoals het grootste voetbaltalent, de beste vrijwilliger, het oudste lid, een supersupporter of iemand met een fantastische ervaring kunnen worden aangemeld. Elke maand kiest de redactie het meest indrukwekkende verhaal uit en krijgt deze persoon een mooi plekje in de uitzending.

Ook leuke Leidse voetbalfilmpjes kunnen worden ingestuurd. Van mooie doelpunten tot overwinningsdansjes en kleedkamerrituelen, alles is welkom. Inzendingen kunnen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl of sport071@sleutelstad.nl. Blijf op de hoogte en volg Leids Voetbalkwartiertje ook op Facebook. Volgende maand volgt de laatste versie van dit seizoen!!

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

1 thought on “Leids Voetbalkwartiertje, aflevering 5

 1. Dick, wat ben je toch een goede vertegenwoordiger en spreker voor het Leidse voetbal en in het bijzonder voor de VV sleutels en GHC.

  Het is inderdaad jammer dat de gemeente Leiden te snel de stekker eruit heeft getrokken.

  De crisis is afgelopen en mogelijk had een goede doorstart mogelijk geweest.

  Kortzichtig beleid van de gemeente waarvoor het binnenstad en sportpark prestigeproject belangrijker is.

  Al met al kan je terugkijken op een zeer geslaagde en met passie gedreven voorzitterschap van twee fijne voetbalverenigingen.

  Ook Mia is belangrijk geweest als vertegenwoordigster voor deze clubs.

  Groet

  Piet

Comments are closed.