donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenADO Den Haag oefent tegen kampioen en bekerfinalist Lugdunum

ADO Den Haag oefent tegen kampioen en bekerfinalist Lugdunum

-

Eredivisieclub ADO Den Haag start op 1 juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Lugdunum. Om 14.30 uur is de aftrap in de Kikkerpolder. Het is dan bijna twintig jaar geleden dat er voor het laatst een profclub in Leiden speelde. Vrijdag 9 juni is de kaartverkoop van start gegaan.

Het inmiddels verdwenen LFC was op 23 mei 1998 de laatste Leidse vereniging dat een team uit het betaald voetbal op bezoek kreeg. Feyenoord was toen de tegenstander. Op 11 mei 1994 kreeg Lugdunum zelf nog een profclub op bezoek. Toen werd er gelijk gespeeld (1-1) tegen Volendam. In 1944 speelde Lugdunum al eens tegen de club uit Den Haag. Toen werd het 3-4 voor ADO.

Het bezoek van ADO Den Haag aan de Kikkerpolder past bij de ontwikkeling die Lugdunum doormaakt. Afgelopen zomer werden de tribune en kleedkamers van de Leidse voetbalvereniging opgeknapt en aan het begin van het seizoen werd het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Het vlaggenschip werd kampioen in de derde klasse en kan zich weer een serieuze speler in het Leidse voetballandschap noemen. Ook wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de jeugdafdeling en van het vrouwenvoetbal.

Kaartverkoop:
De voorverkoop is gestart op vrijdag 9 juni bij de volgende verkooppunten:

Hendo (Marnixstraat)
De Zwarte Wolf (Lange Mare)

In de voorverkoop kosten kaarten 7,50 euro. Op 1 juli zijn ze 10,00 euro aan de kassa van het Lugdunum terrein. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis naar binnen.

VIP-pakket
Er zijn ook VIP-pakketten beschikbaar. Deze bestaan uit vijf VIP-kaarten. Daarvoor krijgt men een mooie plek op de tribune, een buffet en drank en toegang tot de speciale VIP-ruimte waar na afloop ook de spelers, trainers en begeleiders van zowel ADO Den Haag als Lugdunum rondlopen. Kosten hiervoor zijn 500,- euro (ex btw). Aanmelden kan bij Justo Rumling (j.rumling@lugdunum.nl).

Reanne van Kleef spraak met bestuurslid Justo Rumling van Lugdunum over de aanstaande wedstrijd tegen ADO Den Haag. “We zijn hier apetrots op!”

Bron: mediapartner Sleutelstad FM

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read