Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

De finale op de Kempenaerstraat

Catsanddogs artikel
Rurh gold artikelbanner

Het moest er toch eens van komen; de laatste competitiewedstrijd van ASC 1 op “de heilige grond”. Menig tegenstander heeft in de loop der jaren benamingen als “ woestijn” en “ aardappelveld” gebruikt, maar voor ASC is het een bijzonder matje waar ruim een eeuw met veel plezier op gespeeld is.

Afgelopen zondag dus de laatste wedstrijd tussen ASC en Stompwijk ’92. Voor de thuisploeg stond er, na de uitspraak van de KNVB dat er geen P/D – wedstrijden in de 3e klas zou plaatsvinden, niets meer op het spel dan de eer. Je wilt immers liever niet verliezen in je laatste wedstrijd op het oude complex.

Stompwijk’92 vocht echter voor de laatste periodetitel en kon dus nog via de nacompetitie voor promotie spelen. Binnen de minuut maakten de gasten uit Stompwijk hun ambities waar; nonchalant geklungel in de verdediging gaf De Geus een vrije doortocht en keeper Ragnar Oosterhof was geslagen.

Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Stompwijk’92 bleef aandringen, maar trof in Oosterhof een taaie doelman. De 46- jarige sluitpost had bepaald zijn dag en met kunst- en vliegwerk hield hij de schade beperkt. Daarna ging ASC opbouwend beter voetballen en werden de duel gewonnen. Dat resulteerde in twee prachtige goal nog voor de rust. Eerst schoot Ward Buyze een vrije trap van 25 meter binnen en even later eindigde een vloeiende combinatie tussen Jelle Schouten en Siard Kuipers bij spits Jerome Rousseau die fraai afrondde.

Na de rust een vergelijkbaar spelbeeld met wat kansen over en weer. Maar Oosterhof wilde niet meer wijken en uit een afgeslagen aanval schoot aanvoerder Sean Goebel de 3-1 binnen. De laatste competitietreffer van ASC 1 op De Kempenaerstraat. Best historisch.

Na afloop werd het seizoen feestelijk afgesloten en afscheid genomen van trainer Kevin van der Geest die zijn loopbaan voortzet bij Quick in Den Haag.

Foto’s volgen nog!!

Voorzitter Hans Schiphorst

 

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten