zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKatwijk blijft FC Rijnvogels maar nipt voor

Katwijk blijft FC Rijnvogels maar nipt voor

-

Katwijk-FC Rijnvogels 1-0

Op papier is het in competitieverband een verschil van twee klassen. In de vriendschappelijke derby op De Krom kwam dit echter niet geheel tot uitdrukking. De dit keer witte vogels konden de gastheren aardig bijbenen in een duel waarin het niet ‘om den brode’ ging maar om de sportieve eer. Cijfermatig bekeken kwam deze met een magere 1-0 aan het team van trainer Dick Schreuder toe. Zijn collega Hein van Heek mocht echter dik tevreden zijn over de performance van zijn mannen.

De 1-0 kwam bovendien op schlemielige wijze tot stand omdat de overigens goed acterende Ivailo Staal kort na de pauze zijn hoofd verkeerd tegen een onschuldige lijkende bal zette en deze tergend langzaam achter doelman Wesley de Ruiter –in de tweede helft in de Rijnvogelkooi- zag verdwijnen nadat Frank Tervoort het leer het laatste zetje gaf. Het zou uiteindelijk ook de eindstand worden.

Gezien de doelrijpe kansen zou een remise meer op z’n plaats zijn geweest, maar de paal was zaterdagmiddag de grote vriend van doelman Mark de Vries. In de eerste helft zag Romano van der Stoep zijn vrije trap tegen de staander belanden en de terugkaatsende bal werd door Arno Dijkstra van dichtbij naast gewerkt. Het andere moment dat het aluminium de Katwijk goalie te hulp schoot was kort voor het scheiden van de markt maar ook Robbin van Dijk zag zijn kans op de late gelijkmaker teloor gaan.

Kort na het begin kwam Joost Leonard een paar krullen tekort om een voorzet van Joey Lauhouh binnen te knikken. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief enigszins over. De Rijnvogeldefensie verdedigde het nest echter goed. Ook sluitpost Jeffrey Verkerk, die de doorgebroken Kilian Berkhout knap van het scoren afhield. Mocht er van enig niveauverschil sprake zijn was dit te herkennen in het snel wisselende positiespel van Katwijk maar de Vogels compenseerden dit met een portie passie en inzet. Met 0-0 brak de tea-time aan.

In het tweede bedrijf dus de snelle treffer van de thuisclub die in de categorie geschenken viel. Geen lamgeslagen Vogels maar de vleugels werden opnieuw gestrekt. De beste mogelijkheden waren opnieuw voor de gasten maar na een rebound miste Leonard een ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker door het leer te missen. Het spel golfde op en neer en bleef derhalve een aantrekkelijk schouwspel. Zowel Van der Stoep als Leonard kregen nog enkele aardige kopmogelijkheden en aan de overzijde had doelman Wesley de Ruiter een fraaie parade in huis om de 2-0 van het scorebord af te houden.

Het slotakkoord van Van Dijk had nog voor de nodige Rijnvogelmuziek kunnen zorgen maar zoals eerder vermeld eindigde zijn poging op de paal. Al met al een vermakelijk duel. Dinsdagavond spelen de Rijnvogels een uitwedstrijd bij VVSB, alweer een club uit de tweede divisie. Aanvang 19.30 uur.

Piet van Kampen

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read