Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LAV Cup, 17 en 18/10: FC Boshuizen-Alphen, DoCoS-RCL en LSVV-SJZ

ALV artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

De LAV Cup gaat dinsdagavond van start. Vorig seizoen werd FC Boshuizen nog winnaar van het toernooi dat toen nog Koetshuiscup als naam droeg. De Leidse formatie mag als titelverdediger het nieuwe seizoen aftrappen in het regionale bekertoernooi. Avv Alphen is vanavond om 20.00 uur de tegenstander aan de Boshuizerkade. Scheidsrechter van dienst is de heer Polanen. De Alphenaren nemen voor het eerst deel aan het toernooi.

FC Boshuizen staat momenteel op de vierde plek in de zondagse eerste klasse, terwijl de Alphenaren hekkensluiter zijn in de tweede klasse. Beide ploegen bevinden zich overigens in een sterke poule, want ook de reserves van Noordwijk en tweedeklassers (zaterdag) RCL en DoCoS strijden mee om een plek bij de eerste vier in Groep A. De top 4 kwalificeert zich voor de achtste finale. Over DoCoS en RCL gesproken; ook die ploegen komen vanavond tegenover elkaar uit in Leiden. Beide ploegen verloren afgelopen weekend hun competitiewedstrijd.

Woensdagavond (eveneens om 20.00 uur) neemt LSVV ’70 het in Poule C op tegen SJZ. De Leidse studenten doen het tot nu toe verdienstelijk in de derde klasse op zaterdag met zes punten uit vier duels. Afgelopen zaterdag was LSVV’70 nog met 5-0 te sterk voor promovendus Blauw-Zwart. Voor SJZ ziet het er wat anders uit dit seizoen. De Zoeterwoudenaren, die pas één punt verzamelden in de zondagse derde klasse, wachten nog altijd op de eerste zege. Een overwinning in de LAV Cup kan de ploeg van trainer Ludo Pistorius wellicht dat extra zetje in de rug geven.

Brasserie buitenhuis
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

De wedstrijd van dinsdagavond tussen VV Leiden en Roodenburg is uitgesteld.

Bekijk hier het volledige schema en de groepsindeling van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

 

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten