Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Leidse voetbalclubs sneller vitaal

Catsanddogs artikel
Duke of Oz artikel

De negen Leidse voetbalclubs die velden en accommodaties huren van de gemeente Leiden moeten een jaar eerder dan sportwethouder Dirkse de gemeenteraad had voorgesteld, voldoen aan de criteria die de gemeente hen gaat opleggen. Een wijzigingsvoorstel met die strekking dat gisteravond werd ingediend door D66-raadslid Aad van der Luit werd aangenomen. Het kreeg steun van mede-indieners GroenLinks en VVD.

De voetbalclubs moeten volgend jaar zomer voldoen aan drie criteria die de Leidse gemeenteraad gisteren heeft vastgesteld. Een vitale club heeft voldoende jeugdelftallen, telt minimaal 450 spelende leden en mag geen schulden aan de gemeente hebben, tenzij daar afspraken over zijn die worden nagekomen.

Omdat de gemeente als verhuurder van de velden een opzegtermijn in acht moet nemen van een jaar, vreesde Van der Luit dat clubs met schulden nog een jaar extra van de velden gebruik zouden kunnen maken. Immers, als pas volgend jaar wordt vastgesteld dat financiële afspraken worden geschonden, kan de gemeente pas dan de huur opzeggen.

Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner

In het aangenomen D66-voorstel wordt dat meetmoment een jaar naar voren gehaald. Clubs die op 1 juli dit jaar hun afspraken niet nakomen, krijgen direct al te maken met huuropzegging, zodat ze per 1 juli 2018 geen gebruik meer kunnen maken van gemeentelijke velden en accommodaties.

Bron: Sleutelstad FM (mediapartner)

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten