Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Ricardo van Rhijn vindt nieuwe club, dichtbij Leiden

Duke of Oz artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

Leidenaar Ricardo van Rhijn maakt een tijdelijke overstap van Club Brugge naar AZ, dat hem voor één seizoen huurt. Zo keert de 26-jarige rechtervleugelverdediger, die vorige zomer vertrok bij Ajax, na een jaar afwezigheid weer terug in Nederland. In Alkmaar, op 40 minuten rijden van ‘zijn’ geboortestad Leiden.

In België was Van Rhijn op een zijspoor geraakt na een sterk eerste half jaar in onder andere de Champions League-groepsfase. Hij speelde afgelopen seizoen achttien competitieduels (drie goals). Met Club eindigde hij als tweede in de competitie achter kampioen Anderlecht.

Bij zijn nieuwe club AZ gaat de achtvoudig international van Oranje, die tot 2002 werd opgeleid door DoCoS, de concurrentiestrijd aan met de Zweed Jonas Svensson.

Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Zie onderstaand filmpje met zijn eerste interview in AZ-shirt. De beelden zijn van AZ TV.

OWN artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten