Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roodenburg 90 jaar: een feestweek vol hoogtepunten

Vergulde vos artikelbanner
Brasserie Park

De derde en laatste bijdrage aangaande het jarige Roodenburg

Het leek wel of iedereen op de reünie was afgekomen. Daan Fasseur, oud-jeugdvoorzitter en ex-bestuurslid, inmiddels 88 jaar. Dik en Alida Bonnet, oud-bestuursleden en dragende krachten uit de tijd dat de Toneelclub nog bestond. Dries van Royen met zijn vrouw, ooit uitblinkend in de hoofdmacht van Roodenburg. Oud-secretaris Lau Zitman schoof aan, alsmede Eef van Tongeren, behoorlijk op leeftijd, die een foto van de A-junioren uit 1947 rond liet gaan. Ja, in dat team speelde hij zijn partijtje. Van de oud-trainers maakte onder anderen Pieter Versteegh zijn opwachting. Aan verhalen geen gebrek over de jaren 1975 tot en met 1978, de periode dat hij de blauwzwarten afkneep. De reünie met meer dan 175 Roodenburgers werd een van de hoogtepunten van de feestweek ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan.

Vooraf speelden twee teams van ‘golden boys’ 2×20 minuten tegen elkaar. Organisator Gloire Kalangu had de nodige toppers weten op te trommelen. Jeffrey van As, Henny de Romijn, Wout Holverda, om er enkelen te noemen. Met een fluwelen pass besliste Wout Holverda de ontmoeting. De leiding was in de vertrouwde handen van Jean Marc. Op verzoek van LeidenAmateurVoetbal ging de hele meute naar buiten. Daar stond fotograaf Johan Kranenburg klaar om de vele aanwezigen te vereeuwigen.

Brasserie buitenhuis
Amstel radler artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Kort en goed

Dinsdag 23 mei sloot een recordaantal deelnemers de laatste klaverjas- en sjoelmiddag af. Bram, Dirk en Jan werden uitbundig bedankt voor de organisatie en de salades, loempia’s en kroketten.

Woensdag 24 mei konden de liefhebbers de wedstrijd Ajax – Manchester United op een groot scherm volgen.

Donderdag 25 mei was de Kooi Cup terug van weggeweest; 12 teams traden op 4 halve velden aan.Jeugdige scheidsrechters leidden de wedstrijden. Er waren woorden van dank voor de organisatoren Ralph, Leon en Renzo, de scheidsrechters en de mensen van de kantine. ’s Middags traden 8 teams aan voor het Senioren Hemelvaart Toernooi. Natuurlijk was er ook aan de jongste jeugd gedacht. De kleintjes konden zich uitleven op het springkussen.

Vrijdag 26 mei. Sportcafé en Receptie. Tal van afgevaardigden van de KNVB, COVS en collega-verenigingen (onder meer Lugdunum, Meerburg, ASC, UVS) kwamen het bestuur feliciteren.

Zaterdag 27 mei. Op 27 mei 1927 werd Roodenburg opgericht. Het werd een heerlijke avond, met een op basgitaar ronkende voorzitter Raymond Keur.

Op naar 2027!

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten