HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDistrictsbeker: FC Boshuizen verrassend onderuit tegen Foreholte

Districtsbeker: FC Boshuizen verrassend onderuit tegen Foreholte

-

Districtsbeker- Hoewel eersteklasser FC Boshuizen over de gehele wedstrijd gezien beter voetbalde tegen het een klasse lager spelende Foreholte gingen de Voorhouters toch met de zege aan de haal. Zeker in de eerste helft hadden de Leidenaren de wedstrijd stevig in de greep. Het overwicht werd echter niet in doelpunten uitgedrukt mede door uitstekend keeperswerk van Matthijs Guijt. Bij een uitval vlak na rust van de bezoekers scoorde Sten Admiraal koeltjes na een steekpassje waarna Foreholte de wedstrijd op slot gooide.

De ploeg van Marcel IJzendoorn trok zich terug rond het eigen strafschopgebied en maakte de ruimte erg klein.  FC Boshuizen speelde veel te slordig en verzuimde ook nog eens riante mogelijkheden te verzilveren. Ook spits Mike Bekooij, pas een week terug van vakantie,  liet zijn bekende trefzekerheid nog even voor wat het was. De 0-1 nederlaag was vanzelfsprekend een domper voor de nieuwe trainer Jasper de Muijnck.

,,We moeten werken aan ons spel op het laatste gedeelte van het veld ofwel in de eindfase van een aanval. Het veldoverwicht wisten we te weinig te vertalen in kansen. Toen ons doelpunt niet viel werd het voetbal ook onrustiger. Foreholte hield het veld heel compact, maar daar moeten we maar aan wennen. Het zal niet de laatste keer zijn dit seizoen dat een tegenstander voor die tactiek kiest. Vandaag waren onze voorzetten onder de maat en van spitsen verwacht je dat een van de geboden kansen wel wordt benut. Maar goed, we zitten in feite nog volop in de voorbereiding. We hebben een grote groep spelers die voor mij voor het grootste deel nog onbekend is. Ik moet dus nog de kwaliteiten van de spelers leren kennen. Ik wil iedereen de kans geven minuten te maken.  Vandaag had ik bijvoorbeeld twee 17-jarige jongens in het veld staan, Houssein en Sem Plezier en vooral de laatste liet zien een fraaie voetbaltoekomst te hebben.

Vervolgend: ,,In een wedstrijd als deze, die eigenlijk een vervolg van de voorbereiding was, en op trainingen leer ik de individuele kwaliteiten kennen en van daaruit kom ik tot een vast elftal. Een paar vaste krachten waren er overigens om diverse redenen niet bij.”

De Muijnck doelt onder andere op de geschorste Sean Armitage en op Rick Arnoldus die pas volgende week speelgerechtigd zijn. ,,Die jongens hebben de nodige ervaring en kunnen de jonkies coachen. Dat zag je vandaag ook aan Jesper Neuteboom die zo stabiel is en zoveel rust uitstraalt en dat soort spelers heb je gewoon nodig in je team.”

Voor de nieuwe trainer was het na lange tijd een hernieuwde kennismaking met het Nederlandse voetbal en een eerste serieuze pot voetbal voor zijn nieuwe club. ,,Vorig jaar zat ik nog in Hongarije en heb FC Boshuizen toen dus niet zien spelen. Inmiddels kan ik wel zeggen dat er heel veel potentie zit in de groep. Aan een voorspelling voor dit seizoen wil ik me niet wagen, daarvoor heb ik natuurlijk te weinig gezien. Ik verwacht wel dat we bij de top vier gaan eindigen. Mochten we tijdens de winterstop op een leuke plek staan, dan gaan we echt voor de prijzen. De selectie kan er alleen maar beter op worden als we elkaars kwaliteiten herkennen en benutten.”