HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen boekt eerste overwinning van 2017

FC Boshuizen boekt eerste overwinning van 2017

-

Eerste klasse B (zondag)- Na een gelijkspel en een verliespartij kon FC Boshuizen eindelijk de eerste drie punten van 2017 bijschrijven. Op de Boshuizerkade werd TAC’90 met 4-1 verslagen.  De hekkensluiter bood wel de nodige weerstand: vijf minuten voor rust werd de 0-1 binnengeschoten. In de tweede helft herpakte FC Boshuizen zich en werd het verzet de kop ingedrukt.

,,We wisten dat we voor deze ploeg op onze hoede moesten zijn”, vertelde FC Boshuizen-speler Spurgeon Maria. ,,Als ze voor komen krijgen ze vleugels.” De schrik zat er dan ook wel een beetje in toen TAC’90 vlak voor rust op voorsprong kwam. Een vrije trap bleef hangen en kwam bij de spits terecht. De puntspeler wist de bal vervolgens binnen te tikken.  Maria: ,,We speelden de eerste helft wel goed en hadden ook het overwicht. Van te voren wisten we ook dat we de bovenliggende partij zouden zijn. Dat betekent zeker niet dat we de wedstrijd minder fel ingingen. We zitten nu niet in een goede fase in de competitie dus dat kunnen we ons niet veroorloven. Dan is het heel zonde als je zo vlak voor rust achter komt te staan.”

Volgens Maria ontbrak het in de eerste helft ook aan geluk en concentratie in de afronding. Zo kreeg Mehmet Güngör een uitgelezen kans om zijn ploeg op 1-0 te zetten. In een één op één situatie met de keeper koos hij echter voor een stiftje in plaats van een hoek. ,,Hij had het zichzelf daar gewoon makkelijk moeten maken. Dan waren de rollen omgedraaid geweest”, aldus Maria.

Na rust ging FC Boshuizen op jacht naar de overwinning. ,,We oefenden meteen druk naar voren uit, want we wilden ze niet het idee geven dat ze konden winnen.” Die strategie betaalde zich al snel uit. Na tien minuten werd er een steekpass op Sammy Zandbergen gegeven. Hij faalde oog in oog met de keeper, maar de rebound werd door Ronnie de Roode binnen geschoten. De 2-1 viel uit een voorzet van Lesley Kluivers op Mike Bekooij. ,,Op dit soort situaties trainen we veel, dus het is mooi om dat terug te zien in de wedstrijd”, zei Maria. Uit een pass van Bas Beijersbergen kwam Güngör weer één op één op de keeper te staan. Dit keer koos hij wel een hoek en werd het 3-1. De eindstand werd bepaald door wederom De Roode. Hij nam een bal uit een afgeslagen corner op de wreef en knalde zo de 4-1 binnen. Daarmee eindigde de middag in een belangrijke overwinning voor FC Boshuizen. Maria: ,,Ik vond het mooi om te zien hoe we terug kwamen van een achterstand. We waren mentaal sterk en lieten het hoofd niet hangen. Daar halen we veel zelfvertrouwen uit.”

Dat zelfvertrouwen komt volgende week goed van pas. Dan gaat FC Boshuizen op bezoek bij koploper Leonidas. Maria ziet die wedstrijd met vertrouwen tegemoet: ,,Er zijn veel spelers terug van blessures en in de winterstop is Mehmet weer terug gekomen. Hij brengt veel kwaliteit in en houdt altijd twee verdedigers bezig. Daardoor creëert hij ook weer ruimte voor de rest.”

FC Boshuizen-TAC’90  4-1 (0-1). TAC’90 0-1, De Roode 1-1, Bekooij 2-1, Güngör 3-1, De Roode 4-1.

FC Boshuizen: Maria, Nomen, Sammy Zandbergen (Van Alphen), Güngör, Beijersbergen (Milton), Kluivers, Bekooij, Jesper Neuteboom, Caicedo Mosquera (De Roode), Cabrera Ortega, Mitchel Zandbergen.