HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen neemt met hangen en wurgen de punten mee na verhit...

FC Boshuizen neemt met hangen en wurgen de punten mee na verhit duel

-

Eerste klasse B (zondag)- Het was een zware zondagmiddag voor FC Boshuizen op bezoek bij BMT in Den Haag. De hoofdmacht van de Haagse club incasseerde dit seizoen al meerdere rode kaarten en er werd zelfs een wedstrijd tijdelijk gestaakt. De Leidenaren waren van tevoren dus gewaarschuwd dat het wel eens een stevige pot kon worden. ,,We hoorden al dat het bij BMT kan spoken”,  zegt aanvoerder Jesper Neuteboom van FC Boshuizen. ,,Het was echt geen leuke middag. Des te mooier is het dat we hun feestje hebben verstoord door met 1-2 te winnen.”

FC Boshuizen begon rommelig aan de wedstrijd en dat was volgens Neuteboom vooral de verdienste van de tegenstander. ,,BMT stak er heel veel energie in om ons te ontregelen en daar slaagden ze deels in. We kregen geen grip op het spel, maar het stond met rust nog wel 0-0. De scheidsrechter liet de eerste helft ook veel toe en wij lieten ons intimideren. Zij deden alles wat niet mag en zodra wij een speler maar licht aanraakten, ging deze schreeuwend naar de grond. En dan begon het thuispubliek van ongeveer 400 man te joelen. Het was maar goed dat de scheidsrechter zich daar niet door liet opjutten.”

Gelukkig voor FC Boshuizen konden de Hagenezen het intimiderende spel volgens Neuteboom niet 90 minuten lang volhouden en kon de ploeg uit Leiden steeds meer het eigen combinatiespel gaan spelen. De doelpunten vielen dan ook in de tweede helft. Na ongeveer een uur werd het eerste doelpunt gemaakt. Neuteboom kopte zelf een corner bijna binnen, maar deze werd op de lijn tegengehouden. Vervolgens kwam de bal voor de voeten van Sjoerd Winkelman, die andermaal een sterke indruk maakte, die de bal binnen kon schieten. De 0-1 voorsprong van FC Boshuizen was van korte duur.

Binnen tien minuten stond de 1-1 alweer op het scorebord. Keeper Mitchell Zandbergen bracht in eerste instantie nog redding, maar de bal kwam voor de voeten van de spits van BMT. Die schoot uit de draai door de benen van zowel Winkelman als Zandbergen en bracht de twee ploegen weer op gelijke hoogte. De eindstand werd een kwartier voor tijd bepaald door Mehmet Güngör. Een doelpunt waar de trainer van moet hebben zitten smullen, want hier was volgens Neuteboom deze week nog op getraind. ,,Gellano (Fortes Lopes, red.) gaf de bal van rechts voor en onze spits liet de bal bewust lopen. Vervolgens schoot Mehmet hem vanaf zeven meter diagonaal in. En daar hadden we juist deze week op geoefend, om de ballen vanaf de achterlijn wat verder terug te leggen.”

Daarna ging BMT ‘alles of niets’ spelen door zes spitsen naar voren te sturen. Vanaf dat moment kon FC Boshuizen alleen nog maar tegenhouden. Hoewel de scheidsrechter de wedstrijd in de tweede helft beter onder controle had, kwam er na de 1-2 nog een moment waarop het even spannend werd. Neuteboom: ,,Wij kregen een vrije trap en Sjoerd ging mee naar voren. Maar hij werd zo erg vastgehouden dat hij zich echt moest losrukken. Daarbij veroorzaakte hij per ongeluk een bloedneus bij een van de tegenstanders. Nou, toen sloeg echt de vlam in de pan. Ik moest bij de scheidsrechter komen en die dreigde zelfs de wedstrijd te staken. Daarna verwachtte ik dat het een enorme schoppartij zou worden, maar dat viel gelukkig mee.”

Hoewel de scheidsrechter in de tweede helft voor alles een kaart gaf volgens de verdediger, bleef de schade voor FC Boshuizen bij een stuk of vier gele kaarten. Vervelender zijn de extra blessures die de ploeg opliep. Hakan Bayram liep een hamstringblessure op en Sohrab Safi moest het veld verlaten met een knieblessure. Neuteboom: ,,Het was een vervelend middagje, maar ik ben blij met de goede scheidsrechter die zich niet liet intimideren. Het geeft een voldaan gevoel om de punten mee te nemen uit zo’n kolkende heksenketel. We hebben er met z’n allen voor gestreden en verlieten juichend het veld. Ik denk dat maar weinig ploegen hier makkelijk punten gaan pakken en het is knap dat wij dat wel hebben gedaan. Het enige waar ik van baal is dat we weer twee blessuregevallen erbij hebben, want daar hebben we al zoveel last van. Hopelijk komen er deze week weer een aantal jongens terug, maar het is zo wel lastig om goed op elkaar ingespeeld te raken.”