HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen profiteert niet van overtal tegen OVV (plus interviews!)

FC Boshuizen profiteert niet van overtal tegen OVV (plus interviews!)

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen is weer terug op aarde na de 3-7 zege van vorige week op koploper Leonidas. De Leidenaren slaagden er zondag in het eerste duel van de derde periode niet in te winnen van de tien man van OVV: 2-2. Desondanks behield de ploeg van trainer Steef Roodakkers de derde plek, doordat nummer vier VELO ook gelijk speelde tegen VOC (0-0).

Al na acht minuten leek FC Boshuizen een makkelijke middag tegemoet te gaan door een rode kaart aan de kant van de bezoekers. Timo Lemmens zette een te stevige tackle in op aanvoerder Cristian Cabrera Ortego en kreeg daarvoor de rode kaart. Toch kon de thuisploeg niet profiteren van de man-meer-situatie. Alleen Sammy Zandbergen kreeg een kans op de openingstreffer.

Daarna waren de mogelijkheden spaarzaam tegen het defensieve OVV, dat na de rode kaart ver inzakte en via de counter gevaarlijk werd. Zo scoorde de formatie uit Oostvoorne in de eerste helft twee keer. Bij de 0-1 kon aanvaller Terrence van Noord volledig vrij binnentikken. Bij de 0-2 benutte Yoeri Bak een strafschop, nadat verdediger Sean Armitage zijn tegenstander aantikte binnen het zestienmetergebied. Waar het vorige week tegen koploper Leonidas nog zo makkelijk ging, zo moeilijk verging het FC Boshuizen tegen de nota bene tien man van OVV. De aanvallers zorgden voor weinig gevaar voorin en werden vaak afgetroefd door de sterke verdediging van de gasten.

Om wat te forceren in de tweede helft en te profiteren van het overtal bracht Roodakkers tijdens de rust aanvaller Ronnie de Roode voor verdediger Sean Armitage. In eerste instantie leverde dat nog niet het gewenste resultaat op. Nadat ook verdediger Jesper Neuteboom mee naar voren werd gestuurd, kwam de verdediging van OVV verder onder druk te staan. De aansluitingstreffer liet alleen lang op zich wachten. Een kwartier voor tijd kopte Bas Beijersbergen uit een hoekschop de 1-2 tegen de touwen.

FC Boshuizen ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook via een benutte strafschop van Cabrera Ortega, nadat invaller De Roode in zijn actie werd aangetikt binnen het strafschopgebied. De winnende treffer viel echter niet, maar de Leidse ploeg bleef wel voor het derde duel op rij ongeslagen. Eerder werden TAC’90 (4-1) en Leonidas (3-7) verslagen.

Diverse wedstrijdbeelden zijn te zien op Facebook van Leidenamateurvoetbal.nl!!!!!