HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen vervalt in oude fout en verliest van zichzelf

FC Boshuizen vervalt in oude fout en verliest van zichzelf

-

Eerste klasse B (zondag)- Koploper Unitas staat al een straatlengte voor, daarachter strijden een groot aantal ploegen om best of the rest te worden en met de uitwedstrijd van volgende week tegen de koploper uit Gorinchem voor de boeg was het voor de thuisploeg zaak om de punten in eigen huis te houden. Helaas liep het anders, en verloor FC Boshuizen uiteindelijk verdiend, maar vooral van zichzelf, met 1-2 van het veel te laag staande Spartaan’20.

Onder het oog van vele mensen uit de Bollenstreek begon de wedstrijd een kwartier later. ,,Als ze voor Sjoerd Winkelman komen dan heb ik slecht nieuws voor ze want die heeft bij ons nog een contract tot einde van volgend seizoen”, aldus de technische man van FC Boshuizen, Frans Stouten. En waarom later? Niet vanwege de drukte bij de kassa, maar omdat de lijnen volgens de leidsman van vandaag nauwelijks zichtbaar waren en eerlijk gezegd had hij daar zeker wel een punt.

Spartaan’20 begon feller aan de wedstrijd en na een paar minuten had het al zomaar 0-1 kunnen staan. Was het na twee minuten spelen een bal die net over geschoten werd, nauwelijks een minuut later was er een geweldige redding van Boshuizen keeper Michell Zandbergen nodig om de 0-0 in stand te houden.
Na een kleine tien minuten spelen kwam het eerste gevaar van de thuisploeg, een voorzet van de zijkant werd te slap ingeschoten en dit had zomaar de voorsprong kunnen zijn. Een paar minuten later schreeuwde alles wat een zwart wit Spartaan’20 hart had om een penalty, scheidsrechter Tjong a Hung oordeelde terecht anders en liet doorspelen.

Dat FC Boshuizen wat beter in het spel kwam bleek wel uit de vier gele kaarten die de bezoekers tussen de 25e en 35e minuut lieten noteren, kansen kwamen er echter niet. Het laatste woord in de eerste helft was voor de bezoekers, in de laatste paar minuten moest Zandbergen nog tweemaal handelend optreden en werd de rust ingegaan met de stand waar ook mee was begonnen, 0-0. Een eerste helft met niet altijd goed voetbal, maar wel met passie en strijd dus zeker geen saaie doelpuntloze tweestrijd.

De tweede helft was nauwelijks onderweg of de 0-1 stond al op het scorebord, na slecht uitverdedigen werd een voorzet vanaf de zijkant goed ingeschoten en FC Boshuizen kon in de achtervolging. En dat gebeurde ook met succes want na een kwartier in de tweede helft stond de stand weer gelijk. Uit een vrije trap van Mehmet Güngõr was het Brayan Caicedo Mosquera die via een stuit de 1-1 in het dak van het doel kopte. Zo was de stand weer in evenwicht, op dat moment een verdiende tussenstand.

,,We gingen er op de bank eens goed voor zitten, erop en erover maar helaas pakte dat anders uit”, aldus trainer Jasper de Muijnck van de Leidse ploeg. Een paar minuten later stond het namelijk 1-2 in het voordeel van de Rotterdammers en kon de thuisploeg weer opnieuw beginnen.
Wat in de eerste helft ook al typerend voor het spel van de thuisploeg was, kreeg in de tweede helft een vervolg en werd het er allemaal niet beter op. ,,Mijn dag begon vandaag al goed toen ik om 11.00 uur zag dat het tweede elftal op het hoofdveld speelde.  Niets ten nadele van het tweede, maar het veld was al zwaar en na de 90 minuten van het tweede leek het wel een slagveld. Wij als technische ploeg zijn gebaat bij een uitstekende grasmat, maar dit was absoluut niet in ons voordeel. Als vervolgens afspraken niet worden nagekomen, spelers veel te lang met een bal gaan lopen en totaal het overzicht missen en ook nog eens allesbehalve de schuld bij zichzelf zoeken dan wordt het een lastige opgave. Als iedereen doet wat van hem gevraagd wordt zijn wij lastig te verslaan, maar als er een aantal alleen voor zichzelf gaan lopen voetballen dan kunnen wij ook zomaar van iedereen verliezen.” Duidelijke woorden van een balende trainer die speldiscipline hoog in het vaandel heeft staan.

De thuisclub was verder niet bij machte om het Spartaan’20 nog echt lastig te maken, en het was aan de bezoekers te danken dat het uiteindelijk 1-2 bleef want vanuit de omschakeling had de score zomaar hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Zo bleef het spannend in een bij vlagen pittige wedstrijd, waarin de uitstekend leidende scheidsrechter totaal negen gele kaarten nodig had om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.  Met zijn ontspannen manier van leiding geven, met veelal de lach op het gezicht en daar waar nodig de strenge aanpak was hij voor mij de man van de wedstrijd.

Sjoerd Winkelman viel uit met een enkelblessure, een dag later had uw verslaggever de revelatie van het seizoen tot nu toe aan de lijn. ,,Ik kreeg een flinke schop, in mijn ogen had dit een rode kaart moeten zijn, en moest er uiteindelijk ook af. Het was even afwachten, maar volgens mij gaat het wel en sta ik dinsdag gewoon weer op het trainingsveld. Het is klote dat we zelf zo die wedstrijd weggeven, de neuzen staan niet allemaal dezelfde kant op en wellicht moeten we hier toch nog een keer met z’n allen over om tafel. Ik heb het uitstekend naar mijn zin en we hebben ook een hele goede groep alleen is het zonde dat we onszelf zo uit het spel halen”.

Toen werd aangegeven dat gisteren de ‘gehele’ Bollenstreek aanwezig was moest hij lachen.  ,,Laat ik eerst maar eens een goed heel seizoen bij FC Boshuizen draaien. Ik ben nog helemaal niet met iets anders bezig. Mijn ambitie is inderdaad wel om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Maar dit was al een flinke stap voor me en ik zie op den duur wel waar mijn plafond ligt.”

FC Boshuizen – Spartaan’20 1-2 (0-0).  47. 0-1 Soufian Charraoui, 60. 1-1 Brayan Caicedo Mosquera, 63. 1-2 Anouar el Jaili.  Scheidsrechter: Tjong A Heung. Toeschouwers 125.

FC Boshuizen : M. Zandbergen, S. Winkelman (G. Fortes Lopes), K. Nomen (G.L. Cairo), M. Gungor, S. Pretel Castillo, M. Zenzen,  J. Neuteboom, S. Plezier, B. Caicedo Mosquera, B. Akdil (H. Bayram) en M. Maatoug.

Note redactie: later op de dag volgt nog een samenvatting van deze wedstrijd!