Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen speelt slordig maar wint wel

FC Boshuizen speelt slordig maar wint wel

-

Eerste klasse B (zondag)- Moeizaam. Dat is het eerste woord waarmee assistent-trainer Ronald van Wattum de 1-3 overwinning van FC Boshuizen op DRL typeert. ,,Er stond veel wind en het veld was erg slecht. Dan wordt het lastig voor een voetballende ploeg zoals wij. Maar de punten zijn binnen en daar gaat het uiteindelijk om.” Door de overwinning staat FC Boshuizen nog steeds op de derde plats, één punt voor achtervolger VELO dat ook zegevierde.

Ondanks dat het een slordige wedstrijd was, had FC Boshuizen de wedstrijd wel voor het grootste gedeelte onder controle. ,,We begonnen scherp en kregen de eerste minuten meteen goede kansen, maar ze wilden er niet in. Eigenlijk kwam DRL er in het begin van de wedstrijd niet aan te pas, we speelden voornamelijk op hun helft. Maar als je ze dan zelf niet maakt, geef je hen de gelegenheid om eruit te komen en zelf wat kansen te creëren. Dan kom je toch onder druk te staan.” Ook de kansen van DRL, waar eerder ruimschoots van werd gewonnen, werden niet benut. Het betekende dat de ploegen in Rotterdam met een 0-0 ruststand de kleedkamer in gingen.

In de rust kregen de spelers te horen dat het allemaal beter en scherper moest. Dat betaalde zich al snel uit, want vier minuten na de rust wist Mehmet Güngör uit een voorzet van Kauzi Nomen de 0-1 op het scorebord te zetten. Een klein kwartier voor tijd breidde FC Boshuizen de voorsprong verder uit. Mike Bekooij kwam 1-op-1 met de keeper te staan, maar de doelman wist de bal tegen te houden. De meegelopen Ronnie de Roode wist de bal echter wel in het net te leggen. Van Wattum: ,,DRL kon weinig terug doen. Net als in de eerste helft was het echt eenrichtingsverkeer. Toch maakten ze door een slordigheid van ons één minuut voor tijd de 1-2. Dan wordt het wel spannend en je zag dat wij weer wat gretiger werden. En dan scoren we toch nog de 1-3. Een voorzet van Gregory Scheltens werd door DRL in eigen goal gewerkt.”

Uiteindelijk werd het een duidelijke overwinning voor FC Boshuizen, maar volgens de assistent-trainer was het zeker niet de mooiste wedstrijd om te zien. ,,We hadden in de eerste helft al met drie of vier doelpunten voor moeten staan. Het was vooral heel slordig en we leden veel balverlies. DRL trouwens ook. We hadden eigenlijk ook wel wat meer van ze verwacht, want ze doen het best goed de laatste tijd. Maar ze kwamen nauwelijks in het stuk voor.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen Portugaal op het programma. Ook die wedstrijd moet FC Boshuizen weer winnen om zicht op de nacompetitie te houden. ,,Portugaal zal ons niet meer gaan inhalen, maar VELO staat erg dichtbij. Daarom moeten we elke wedstrijd winnen zodat we gewoon op die derde plek blijven staan. Daar gaan we deze week weer hard voor trainen.”

Opstelling: M.Zandbergen, Maria, Scheltens, Nomen, de Roode (Beijersbergen), Sammy Zandbergen (Van Alphen), Güngör, Bekooij (Pengel), Jesper Neuteboom, Cabrera Ortega, Bart-Jan Neuteboom.