zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels blijft zoekende en zonder zege

FC Rijnvogels blijft zoekende en zonder zege

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Waar is de vorm gebleven die in de aanloop naar het seizoen reeds vroeg aanwezig leek te zijn? Leek, want er is ook na vier competitiewedstrijden nog niets van terug te vinden. Achilles Veen onderstreepte dat nog eens duidelijk en verliet de Kooltuin met een 0-3 overwinning. Een aangeslagen Hein van Heek : ,,Af en toe voetbalden we best goed en kregen de meeste kansen maar we maken ze gewoonweg niet. Als je dan ook nog eens de doelpunten makkelijk weggeeft dan sta je weer met lege handen. We zijn in bepaalde situaties niet meedogenloos genoeg.”

De trainer doelde op de simpele wijze waarop de 0-1 tot stand kwam ‘en ook bij de tweede treffer kon de tegenstander (Jorik Mijnheimer) simpel de zestien binnen wandelen en niemand die hem aanpakte’, baalde de verliezende trainer. Hij was echter wel zo reëel om te stellen dat het gemis van Arno Dijkstra, Bright Ampong en Ricardo de Vlugt niet als excuus mocht worden aangevoerd. Ondertussen staat zijn team met twee uiterst schamele puntjes wel op de een na laatste plek. Een plaats die niemand aan het begin van het seizoen voor mogelijk had gehouden.

De bezoekers uit het Noord-Brabantse Veen waren effectief in de afwerking bij de schaarse mogelijkheden. De groenwitten hadden al vroeg op voorsprong kunnen komen, maar Niek Wilmots schoof voorlangs en gaf daarmee een eerste signaal af. Na twintig minuten was het echter wel raak toen hij redelijk ongehinderd de score mocht openbreken. Het werd weldra duidelijk dat de ‘Veners’ over een goed team beschikken met gevaarlijke spitsen. Clubtopscorer Sven Aerts vergat echter zijn vierde van het seizoen te maken. In het doel stond Jamil Kools zijn mannetje die een vrije trap van Jaap van Duijn knap uit de hoek ranselde en een geplaatst schot van Van Duijn eveneens knap pareerde. Een schot van Luuk Slegt zag hij rakelings naast gaan. Het waren de mogelijkheden om de door Niek Wilmots genomen voorsprong te nivelleren. Yvailo Staal was na een hoekschop nog dicht bij de gelijkmaker maar slaagde er van dichtbij net niet in. Half-time 0-1.

In het tweede bedrijf zo ongeveer het zelfde spelbeeld. FC Rijnvogels wilde wel en aan inzet ontbrak het niet bij het team dat nog geen zelfvertrouwen uitstraalt. Dan lukt er meestal ook weinig. Zo kopte Slegt luttele centimeters naast en ook een kopbal van Romano van der Stoep leidde niet tot de gelijkmaker. In vrijwel dezelfde minuut na de kopbal van Slegt kreeg Mijnheimer de bal op links aangespeeld en ging op avontuur. Een succesvol avontuur omdat geen enkele verdediger hem ook maar een strobreed in de weg legde en de invaller fraai de verre bovenhoek vond, 0-2.

Er restte de gastheren nog een kwartier om de stunt van de week daarvoor te herhalen om alsnog langszij te komen. Het zat er niet in. De frustratie sloop in de ploeg en Pieter van den Breggen toonde dit door de doorgebroken Sven Aerts onderuit te halen hetgeen hem een rode prent kostte. De vrije trap werd door Jorik Mijnheimer in de uiterste hoek verzilverd en het was gelijk einde oefening. Voor Van Heek de zware opgave om aanstaande zaterdag uit tegen FC ’s-Gravenzande ondanks alle afwezigen toch een representatief team binnen de lijnen te brengen.

FC Rijnvogels, Jeffrey Verkerk, Oliver Rifai (80. Mart Spierdijk), Kevin Wijmeer, Yvailo Staal, Wouter Soomer, Pieter van den Breggen, Luuk Slegt, Ryan Lugtigheid (63. Romano van der Stoep), Jim Havenaar (63. Joey Lauhouh), Joost Leonard, Jaap van Duijn.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read