Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels geeft niet thuis bij Hoek

Rurh gold artikelbanner
Rumling bouw artikel

Hoofdklasse A (zaterdag)- Het selecte groepje supporters dat naar het verre Hoek was afgereisd, kwam van een koude Zeeuwse kermis thuis. Zij zagen in vergelijking tot vorige week hun team stukken minder spelen. Op de een of andere manier minder scherper en strijdbaar. Op het fysieke vlak moesten zij dikwijls de meerdere erkennen in de gastheren die afgelopen woensdag nog een verre busreis maakten naar Lisse voor de landelijk bekende en omstreden penaltyreeks. Hoek keerde triomfantelijk terug. De Vogels beleefden na de 2-0 nederlaag een aanmerkelijk minder vrolijke terugreis.

In de eerste helft ging het duel nog redelijk gelijk op al hadden de Hoekers pech met een kopbal tegen de paal. Voor het overige hielden Kevin Wijmer en zijn defensieve kompanen redelijk stand. Oliver Rifai verhuisde naar de rechtsbackpositie vanwege de absentie van de geschorste Bright Ampong. Donaldo Sanches Silva mocht daarom voor de eerste keer in de basis op links starten. Spits Arno Dijkstra werd nog steeds nodige gemist en Joost Leonard mocht halverwege de tweede helft zijn come-back maken op het moment dat het Katwijkse schip al zinkende was. In het eerste bedrijf werd er welgeteld één reële kans voor de FC genoteerd maar Jim Havenaar schoot in kansrijke positie over. Iets later deed Ricardo de Vlugt dit ook maar vanuit een minder goed perspectief. De thuisclub kreeg ook nog een beste mogelijkheid om de score voor de rust nog open te breken maar liet deze aan zich voorbij gaan.

Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner

Na de thee was het duel binnen vijf minuten beslist. Binnen de minuut vond Nick van Sprundel na een fraaie aanval het net achter de kansloze doelman Jeffrey Verkerk. Luttele minuten later zag de Katwijkse defensie er bepaald niet jofel uit toen Fabian Wilson plots de vrije ruimte in mocht duiken en eerder bij de bal was dan de uitlopende Verkerk, 2-0. Deze dreun kwamen de Vogels niet meer te boven. De thuisclub ging makkelijker voetballen en werden de bovenliggende partij.

Na het inbrengen van Leonard gingen de Rijnvogels eindelijk met drie man voorin spelen en werden af en toe iets dreigender maar tot uitgespeelde kansen kwamen zij echter niet. Slechts voor een te zwakke inzet van Jaap van Duijn moest sluitpost Jordy de Jonghe een keer naar de grond maar verder beleefde hij niet al te veel zorgelijke momenten voor zijn hok dat schoon bleef. De 3-0 hing eerder in de fraaie nazomerlucht maar ondanks enkele mogelijkheden en goed optreden van doelman Verkerk werd de marge niet ruimer.

De inhaalrace richting de middenmoot die vorige week leek ingezet werd een halt toegeroepen door Hoek dat de overwinning terecht toe kwam. Aanstaande zaterdag komt nummer 2 van de ranglijst Ter Leede op bezoek. Er zal met meer inzet en concentratie resulterend in velvuldigonnodig balverlies tegen de Sassenheimers moeten worden geacteerd om tot een goed resultaat te komen.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Oliver Rifai, Kevin Wijmer. Ivailo Staal (14: Mart Spierdijk), Donaldo Sanches Silva, Pieter van den Breggen, Luuj Slegt, Romano van der Stoep (66: Joost Leonard), Ricardo de Vlugt, Jim Havenaar (70: Joey Louhauh), Jaap van Duijn.

Beluister hier een interview met verliezend trainer Hein van Heek via mediapartner RTV Katwijk:

Van Marwijk artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten