HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGeloof op langer verblijf in de eerste klasse groeit bij Voorschoten′97

Geloof op langer verblijf in de eerste klasse groeit bij Voorschoten′97

-

Eerste klasse B (zaterdag)- De ploeg van Voorschoten’97 trainer Andre Lourens, die al maanden geleden was afgeschreven door de zogeheten kenners, leeft nog steeds. De Voorschotenaren hielden na de 1-3 zege op Vitesse Delft de kans op lijfsbehoud in eigen hand. ,,De wedstrijd van vandaag is cruciaal”, meende Lourens vooraf. ,,We moeten vandaag winnen om alles in eigen hand te houden. In het achterhoofd van de oefenmeester speelde een zekere zege van concurrent SVC′08 op Brielle zeker mee. De spelers stelden zichzelf en de technische staf niet teleur. Met de eerste uitoverwinning boekte de ploeg van Lourens tevens de tweede triomf op rij.

De vaak ongrijpbare Hamza Chikhi  was de grote man bij de groen-gelen. Met twee treffers had de aanvaller een groot aandeel in de belangrijke zege. ,,Voor de ploeg was het belangrijk dat we in Delft de punten pakten. Het is zeker lekker dat ik er twee inschopte. Na het doelpunt van de gastheren op slag van rust sloop er toch weer onrust binnen de ploeg”, aldus de tweevoudig doelpuntenmaker na afloop.

De bezoekers kende een sterke openingsfase, waarin de thuisclub  toch de eerste en beste mogelijkheid kreeg via een kopkans. De voor de Vitesse verdedigers lastige buitenspeler schoot al vroeg in de wedstrijd  via een vrije trap de 0-1 binnen aan de andere kant. Een tiental minuten later mocht dezelfde speler wederom aanleggen voor een vrije trap op vrijwel dezelfde plek. Het leder vloog nu naast het vijandelijk doel. Even daarvoor had Shemiel Constancia de kans om de voorsprong te verdubbelen. De balvaste spits mikte naast. Even  daarvoor had de thuisclub de kans laten liggen op de gelijkmaker. Vitesse speler Rick Burgering kwam oog in oog te staan met doelman Stefan van der Niet, maar faalde gelukkig voor de Voorschotenaren.

Chikhi (foto), die de verdedigers van de gastheren regelmatig dolde, schoot na een indrukwekkende solo richting de Vitesse goalie. Zijn schot werd jammerlijk gekraakt door een verdediger van de thuisclub. De smaakmaker werd even later hard geraakt maar kon gelukkig verder spelen, en nam vrijwel direct na de grove overtreding wraak door de 0-2 binnen te schieten, na overigens een  defensieve blunder. De Delftenaren, die aanvallend geen potten konden breken, verkleinde vrij onverwachts de achterstand. De gezette doch sterkhouder Sander van Akkeren schoot van een slordige veertig meter de 1-2 achter de niet vrijuitgaande doelman van de bezoekers.

De Vitessenaren, die in de eerste helft de mindere waren van de Voorschotenaren, opende sterk in de tweede helft. Voor de ploeg van Lourens was het een half uur lang tegen houden, en kwam het tot tweemaal toe goed weg nadat de gastheren twee opgelegde kansen om zeep hielpen. Coach Lourens kon als excuus de  noodgedwongen drie wissels  aanvoeren voor de matige tweede vijfenveertig minuten. De getergde bankzitter Tim Koning, voor de moe gestreden Constancia, stond aan de basis van de 1-3. De inzet van de invaller kon alleen met de hand van een verdediger worden gekeerd. Richard Bakker voltrok het vonnis vanaf de stip en schoot de ploeg naar de 1-3 zege, die zeker gezien de eerste helft meer dan verdiend was.

Daar SVC′08 ook zijn wedstrijd won kan in de laatste competitie wedstrijd de beslissing vallen. Een derde wedstrijd (om een beslissing te forceren) tussen de Scheveningers en de Voorschotenaren behoort zeker tot de mogelijkheid. Voorschoten’97 kan echter ook nog steeds rechtstreeks degraderen of zich juist naar de nacompetitie spelen. SC Feyenoord komt op de laatste speeldag op bezoek op sportpark Adegeest en SVC’08 neemt het in Alphen op tegen ARC, dat al zeker is van de nacompetitie.

Basisopstelling Voorschoten′97: Stefan van der Niet, Sem Simonis, Kevin Koek, Hamza Apaydin,  Ceyhun Isik,  Peer van Paassen,  Hamza Chikhi,  Richard Bakker,  Shemiel Constancia,  Qendrim Gashi,  Djiri Michel.