HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGoede generale FC Boshuizen richting nacompetitie

Goede generale FC Boshuizen richting nacompetitie

-

Eerste klasse B (zondag)- In de eerste klasse stond er zondag in potentie een topwedstrijd op het programma: nummer 3 FC Boshuizen tegen nummer 2 Alphense Boys. Maar omdat beide ploegen niet meer konden stijgen of dalen én al verzekerd waren van nacompetitie, werd het alleen op papier een kraker. Toch wilden allebei de teams graag winnen om zo met een goed gevoel de strijd om promotie naar de Hoofdklasse aan te gaan. FC Boshuizen trok aan het langste eind en won in eigen huis met 3-1.

Trainer Steef Roodakkers was zeer tevreden met die overwinning. ,,Eigenlijk was het een wedstrijd om niets, maar het was wel een goede generale repetitie voor donderdag. We wilden geen schade oplopen en een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd. Dat is gelukt.”

FC Boshuizen kreeg de overwinning niet cadeau. Na tien minuten stonden de Leidenaren namelijk met 0-1 achter. Spurgeon Maria wist de stand voor rust alweer gelijk te trekken en in de tweede helft leidden Mehmet Güngör en Bas Beijersbergen hun ploeg naar de overwinning. Bij afwezigheid van vaste spits Mike Bekooij was het voor Roodakkers geruststellend om te zien dat die positie goed werd overgenomen. ,,Dit was ook een uitgelezen mogelijkheid voor ons om het een en ander uit te proberen. Mike is voor zes wedstrijden geschorst. We zijn wel in hoger beroep gegaan, maar weten niet of hij dit seizoen nog kan mee doen. Het is echt een aderlating als hij er niet is. Dan is het goed om te zien dat andere jongens die positie ook kunnen invullen.”

Ook de gebroeders Neuteboom waren zondag afwezig en ook die posities werden volgens de trainer goed overgenomen. ,,Bart-Jan is er overigens donderdag weer bij en met Jesper wordt dinsdag bekeken of hij na zijn blessure weer kan aansluiten. Die wedstrijd gaan we met goed vertrouwen tegemoet. We hebben nu 50 punten uit 26 wedstrijden gehaald, dat is extra lekker. Ik ben trots op de jongens.”

Opstelling FC Boshuizen: M. Zandbergen, Siere (Güngör), Maachou, Maria (Hiwat), Nomen (Houssein), De Roode, Beijersbergen, Maatoug, Ortega, Mosquera.