Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Nieuw-Buinen geen partij voor FC Boshuizen

Geco artikelbanner
Den gapender eter artikel

Nacompetitie (hoofdklasse/eerste klasse)- Startpunt: de parkeerplaats van FC Boshuizen. De meet: Zuiderdiep 156 in Nieuw-Buinen. Routeplanner geeft aan dat het 249 kilometer is. Niet misselijk voor een uitwedstrijdje. FC Boshuizen deed het graag, want het won met 0-1 door een doelpunt van Mehmet Güngör en de hoofdklasse komt steeds dichterbij.

Logisch dat trainer Steef Roodakkers na afloop een zeer gelukkig man is: ,,Leonidas mag dan kampioen geworden zijn, maar wat wij flikken is misschien nog wel mooier. Tig ploegen strijden om twee plaatsen en wij zitten in de finale. Grandioos. Die 0-1 van vandaag had best wat hoger kunnen uitvallen. We hadden het in het eerste kwart moeilijk, maar daarna waren we absoluut de betere ploeg. Wat me ook deugd deed was dat we conditioneel veruit de sterkste waren. Het was drukkend warm en dat kan je slopen. Een aantal spelers van Nieuw-Buinen zat er vlak na de rust al behoorlijk doorheen waar wij nog gas konden geven. Zeker, we hebben hard getraind, maar dat werpt nu zijn vruchten af.”

Amstel radler artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner

FC Boshuizen beschikte voor het eerste sinds lange tijd weer over een complete en fitte selectie. Jesper Neuteboom en Sean Armitage startten weer in de basis en in de tweede helft maakte Mike Bekooij zijn rentree. ,,Alle respect voor de jongens die hen vervangen hebben de afgelopen weken, ze hebben het fantastisch gedaan, maar Jesper, Mike en Sean waren natuurlijk oorspronkelijk de basisspelers. Daar wilde ik vandaag ook mee aan de slag. Op tweede pinksterdag komt Goes naar Leiden. Ik verwacht dat het de echte finale wordt. Nieuw-Buinen moet vijf uur met de bus naar Goes reizen met een incomplete selectie. Ik verwacht dat de Zeeuwen winnen, dus dat wordt wat volgende week maandag.”

Roodakkers verlaat FC Boshuizen met wat pijn in zijn hart. ,,Het is geen straf trainer van FC Boshuizen te zijn. Mocht de club niet promoveren, dan nog is dit een gedroomd slot van het seizoen voor de trainer.

,,Het zou mooi zijn als Leiden weer een hoofdklasser heeft”, zo meldt Sammy Zandbergen. ,,Het vertrouwen is groot in de groep en het lijkt gewoon of het plaatje nu compleet is. Nieuw-Buinen heeft eigenlijk geen schijn van kans gehad. Ze kwamen er gewoon niet aan te pas. Het waren vooral lange ballen richting hun spits.  Het lijkt erop of onze afdeling, de eerste klasse B, ijzersterk was. Wij spelen Alcides van de mat en ook nu waren we weer veel sterker. Ook VELO en Alphense Boys wonnen hun poule probleemloos. Dat zegt toch wel wat denk ik.”

Zandbergen deed maar een kleine twintig minuten mee, maar speelde in die korte tijd een opvallende rol. ,,Nee, natuurlijk zat het me niet lekker dat ik niet in de basis startte. Gespaard voor de finale volgende week, daar houd ik het maar op. Toen ik erin kwam wilde ik laten zien dat ik echt tegen een balletje kan trappen. Ik was amper twee minuten in het veld toen ik de lat raakte en vijf minuten later kopte ik tegen de binnenkant van de paal. Ik telde ‘m al, maar helaas was dat voorbarig. Jammer, maar de drie punten gingen in ieder geval mee naar Leiden.”

De feestvreugde in de bus werd nog eens vergroot door de zege van Tom Dumoulin in de Giro. ,,Ik ben een groot wielerliefhebber, net als Jesper Neuteboom en Mitch, de ‘ouderen’ zeg maar. Extra genieten en dan gaan die drie uur snel voorbij.”

De middenvelder verruilt FC Boshuizen voor Quick Boys: ,,Die kans moet ik pakken. Als je dat niet doet heb je eeuwig spijt. Wat is er nu mooier FC Boshuizen als kersverse hoofdklasser te verlaten? Ze zullen het best heel zwaar krijgen als je ziet we er allemaal weggaan, maar wellicht komen er ook nog de nodige versterkingen bij. Een beetje voorbarig misschien, maar de groep gelooft echt in de winst op Goes. Nou nog flink wat publiek. Een beetje Leidenaar zou toch eigenlijk moeten komen kijken op tweede Pinksterdag.”

Foto’s: met dank aan Harold Woortman en Mascha Roodakkers

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

One Comment

 1. Rene

  29 mei 2017 at 19:16

  Voor de laatste wedstrijd is gespeeld voor FC Boshuizen, wil ik toch graag een ode brengen aan de fantastische trainer Stephan Roodakkers.
  Een ploeg misschien wel club uit het slop halen … okee. Maar er dan nog een team van te maken die vrienden zijn en vooral voor elkaar willen werken overtreft alles. Duidelijkheid, structuur, inzet en respect staan hoog in het vaandel van Roodakkers. Hij doet me vrijwel meteen denken aan Huub Stevens, immers waar lopen de trainers nog zolang ze kunnen ook in het trainingspak.?!
  Zelden heb ik hem zich negatief laten uitlaten over een speler, altijd was er een leermoment primair. Immers van fouten kun je leren !!
  Ook maar vooral ook complimenten waren nodig , daar waar het wewleens tegen viel.
  Ik geef als voorbeeld de wedstrijd tegen AFC’34 met 3-0 verloren. Roodakkers wuifde alle kritiek weg. En hij had gelijk tegen Alcides
  was het m.i. de beste wedstrijd van het jaar. Maar ook ver in Eindhoven, maar nu ook recent in Nieuw- Buinen was men na een verre reis de baas. Immer rustig op de bank, mogelijk ziet hij alleen de patronen, als je 1/5 kan uitvoeren wat hij ziet en wilt, dan win je heeeeeel veel. Kortom: ik ben bijna 60 jaar en kon echt leuk voetballen, maar een betere trainer zoals S.Roodakkers heb ik nooit gezien.
  Jammer voor Boshuizen dat hij gaat, maar een verrijking voor Leidsvoetbal in het algemeen.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten