HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSpelers FC Rijnvogels maken hun naam en faam weer niet waar

Spelers FC Rijnvogels maken hun naam en faam weer niet waar

-

Hoofdklasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk is spits Arno Dijkstra mogelijk tot na de winterstop nog geblesseerd, vorig seizoen goed voor bijna twintig doelpunten. Natuurlijk misten we onze Bright Ampong met zijn immer stuwende acties na die rare tweede keer geel thuis tegen Rijsoord. Natuurlijk viel Oliver Rifai kort voor de wedstrijd geblesseerd uit en aanvoerder en laatste man Kevin Wijmer al na een kwartier spelen. Natuurlijk kan ik nog meer zaken aankaarten waarom we hier met 0-1 verloren van Ter Leede, nummer twee op de ranglijst. Maar laten we wel wezen, het spel van onze roodwitten zag er vandaag niet naar uit dat we één punt of meer zouden kunnen pakken. En om eerlijk te wezen, voor hetzelfde geld was de uitslag 2-7 geweest”, sprak de supporter van de roodwitten na afloop van deze qua veldspel van beide kanten zeer matige derby.

Waar de thuisploeg op een totaal onverwachte dertiende plek stond met zes uit zeven deed de uitploeg het met een tweede plek en dertien uit zeven stukken beter. Opvallend is het geringe aantal van vier gescoorde doelpunten bij FC Rijnvogels. Maar negen doelpunten tegen in zeven wedstrijden is toch ook niet echt verkeerd. Daar is hun doelman Jeffrey Verkerk in positief opzicht vooral verantwoordelijk voor. Want menig te vroeg juichende supporter van de tegenstander liet hij met zijn miraculeuze reddingen de armen weer zakken in deze eerste competitiewedstrijden.

,,Trainer Hein van Heek zei het met zijn assistent-trainer Huig Hoek zo mooi in onze presentatiegids. Hij had het over de wens om dit seizoen een team te willen zien dat negentig minuten voor elkaar door het vuur gaat. Maar als Rijnvogels-supporter moet ik toch eerlijk bekennen dat ik het heilige vuur niet veel heb gezien dit seizoen, en zeker geen negentig minuten lang. Ik zag wel Rob Zandbergen en Niels van Veen bij Ter Leede spelen. En zeker in het geval van Zandbergen had ik hem met deze inzet graag bij mijn roodwitten gezien”, zo legde de FC Rijnvogels-man nog een keer uitvoerig uit na afloop.

Van Heek liet negen basisspelers van de met 2-0 verloren uitwedstrijd bij Hoek ook nu weer voor de thuisploeg in de basis starten. Opvallend was dat ze vanaf het begin duidelijk meer balbezit had dan Ter Leede. Maar dit was voor alle aanwezigen een overduidelijk Nederlands balbezit. De bal in de ploeg hebben zonder enige echte scoringskans te kunnen realiseren. Nu speelde de uitploeg absoluut niet sterk, maar spits Oussama Siali en middenvelder Ian van Otterlo maakten deze wedstrijd zeker het verschil. Zo schoot Van Otterlo na een onnodige overtreding een vrije trap van 25 meter in de 36e minuut via de binnenkant linkerpaal binnen, 0-1. Menig ploeg in de eredivisie zou willen dat ze over zo’n speler met die fluwelen traptechniek konden beschikken. Maar verder gebeurde er niet veel deze eerste helft.

FC Rijnvogels startte de tweede helft waar het in de eerste was geëindigd, met leuk balbezit. En Van Otterlo zag een tweede scherp genomen vrije trap van 25 meter net naast het doel verdwijnen. Het waren nog enkele zwartblauwen, hun uittenue, die opgelegde kansen misten om de wedstrijd definitief te beslissen. Van Heek bracht kort na rust Jaap van Duijn al in voor verdediger Donaldo Sanches Silva. Maar ook hij slaagde erin om voor geen enkel gevaarlijk moment te kunnen zorgen voor het doel van Laszlo Sandor. Wie dat wel deed, maar dan bij doelman Verkerk, was Ter Leede-invaller Marc de Kruys. ,,Man, dat lijkt Zoef de haas wel”, sprak de oudere Rijnvogels-supporter luidkeels uit toen de jonge De Kruys voor de zoveelste keer langs de verdedigers van de thuisploeg snelde. In zes minuten tijd slaagde hij erin om vier honderdprocent kansen om zeep te helpen. Maar dat was mede te danken aan subliem keeperswerk van de Rijnvogels-doelman.

Een inzet van Romano van der Stoep verdween kort voor tijd snoeihard over de lat boven doelman Sandor. En Luuk Slegt zag in de slotminuut zijn pegel na een perfecte inzet van de goed ingevallen Joey Lauhouh geblokt worden door een te groot achterhoofd van een Ter Leede-verdediger. Ook in vijf minuten extra tijd was er bij de thuisploeg wel de wil met opportunistisch spel, maar zeker niet de kunde om voetballende doelkansen te realiseren.

Met het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Paarhuis wisten de thuissupporters twee dingen zeker: dat dit FC Rijnvogels nog niet heeft laten zien wat het echt kan en dat ze komende zaterdag uit bij Nootdorp, met toch maar drie punten meer, weer een kans krijgen om dat nu wel te tonen. ,,Mijn oma zaliger zei het vroeger al. Niet lullen maar poetsen! En de mouwen opstropen! Laten ze daar maar eens mee beginnen”, zei de rood-witte supporter terwijl hij toch maar even bleef schuilen op de gezellige tribune voor het losgebroken noodweer.

Met dank aan Piet van Kampen voor de foto’s.

FC Rijnvogels – Ter Leede 0-1 (0-1). 36. Van Otterlo 0-1. Scheidsrechter: Dhr. Paarhuis. Toeschouwers: 511.

FC Rijnvogels: Verkerk, Rifai, Spierdijk, Wijmer (15. Lugtigheid), Sanches Silva (55. Van Duijn), Slegt, De Vlugt, Van der Breggen, Van der Stoep, Leonard en Havenaar (76. Lauhouh).

Ter Leede: Sandor, Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Robertson, Verplancke, Zwetsloot, Van Otterlo (90.+5. Van der Lans), Bok (75. De Kruys), Siali (82. Van Veen) en Dingjan.