vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseToen FC Boshuizen begon te voetballen was Delft gezien: 6-2

Toen FC Boshuizen begon te voetballen was Delft gezien: 6-2

-

Eerste klasse B (zondag)- Kauzi Nomen, Mehmet Güngör, Sean Armitage, Mike Bekooij, het waren vier basisspelers die ontbraken tijdens de wedstrijd tegen Delft. Een paar andere spelers die met regelmaat als vaste invaller fungeren konden ook niet van de partij zijn. Aan de blessurelijst van de Leidenaren lijkt maar geen einde te komen. Positief was wel dat Rick Arnoldus en Sem Plezier terug waren.  Met zo veel nieuwe namen is het logisch dat er geen geoliede machine in het veld stond. Wat FC Boshuizen in de eerste helft echter liet zien was bar en boos. De bezoekers lieten voetballend ook bijzonder weinig zien en dat leidde tot een vervelende en zwakke eerste helft.

FC Boshuizen begon wel aardig en dat resulteerde in de 1-0 van Jesper Neuteboom. Hij knikte een corner binnen. Daarna begon een lange periode waarin de thuisploeg veel te veel met de bal liep, het combineren vergat of te onzorgvuldig paste. Hoogtepunten waren schaars. Na een half uurtje werd Baris Akdil met een steekballetje vrij voor de Delftse doelman gezet, maar in plaats van deze te omspelen schoot hij tegen de goalie aan. Bij de daarop volgende aanval van Delft was het wel raak: Dogulkan Kulup krulde een vrije bal ver buiten het bereik van Mitchel Zandbergen in de uiterste bovenhoek. Daarmee verdubbelde hij niet alleen zijn seizoenstotaal, maar ook dat van zijn club. Bijna zelfs waren de bezoekers in de laatste minuut op voorsprong gekomen, maar Zandbergen redde in een reflex prima met de voet. Het was uitstel van executie, want vrij snel na rust kreeg Cekdar Atay vrij baan en kon de Leidse goalie wel verschalken.

Tot hier en niet verder leek FC Boshuizen te denken en de ploeg kwam binnen de minuut via uitstekende doelpunten op voorsprong. Eerst was het Brayan Caicedo Mosquera die een individuele actie bekroonde en nog geen zestig tellen later versloeg Giovanni Cairo keeper Klaas van Balen van de bezoekers met een stiftje. Een kopdoelpunt van nogmaals Caicedo Mosquera bracht de Delftenaren de genadeklap toe: 4-2.

Een penalty van weer Mosquera en een doelpunt in de laatste minuut van Stiven Pretel Castillo gaven de overwinning, 6-2, van FC Boshuizen nog wat meer glans. Brayan Caicedo Mosquera is natuurlijk behoorlijk in zijn nopjes: ,,Jammer van de eerste helft, maar de tweede helft maakte veel goed. Er werd toen goed gekaatst en daar kon ik van profiteren. Ik wilde er zo graag drie maken dat ik ook gevraagd heb of ik de penalty mocht nemen.”

Zeven jaar woonde hij in Barcelona en de aanvaller heeft ook gespeeld voor de gelijknamige club. De speler kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten, maar lijkt het best te renderen als linkervleugelaanvaller. ,,We hebben een nieuwe trainer en ik hoop dat ik heb laten zien dat ik in de basis hoor.”

Die nieuwe trainer Jasper de Muijnk geeft aan dat hij  de fouten van zijn ploeg in de rust heeft doorgenomen: ,,We kunnen prima voetballen, maar maakten cruciale fouten in de eerste helft. We liepen te veel en ze wilden allemaal laten zien dat ze het verschil konden maken. Uit puur enthousiasme, dat wel, maar het is niet effectief. Dat werden we pas toen we in de positie bleven voetballen, ons aan de opdrachten hielden en de bal het werk lieten doen. Toen was het ook snel afgelopen met Delft. Als we op die manier voetballen zijn er maar heel weinig ploegen die ons af kunnen stoppen in deze klasse.”

Zondag gaat FC Boshuizen op bezoek bij Nieuwerkerk dat met liefst 5-0 ten onder ging tegen VOC. Winnen de Leidenaren daar dan wordt volop meegestreden om plaats twee tot en met vijf. Het zou De Muijnck zeer verheugen als hij dan ook weer een paar bekende namen extra op het wedstrijdformulier kon zetten die zondagmiddag ontbraken.

FC Boshuizen-Delft: 6-2 (1-1). 13. Neuteboom 1-0, 31. Kulup 1-1,63. Atay 1-2, 68. Caicedo Mosquera 2-2, 68. Cairo 3-2, 78. Caicedo Mosquera 4-2, 87. Caicedo Mosquera 5-2, 90. Pretel Castillo 6-2. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 75.

FC Boshuizen: Zandbergen, Zenzen, Neuteboom, Winkelman, Arnoldus, Plezier, Maatoug, Pretel Castillio, Akdil (75. Safi), Fortes Lopes (46. Cairo), Caicedo Mosquera.

Delft: Van Baalen, Van Viersen, McDonald, Schut, Van Hek (50. Mourabit), Olbina El Bojadainni, Atay, Kasius, Atay, Kulup.

Note redactie: de scheidsrechter van dienst was geen onbekende..