Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing FC Rijnvogels-Noordwijk (hoofdklasse)

Brasserie VIS artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Aanstaande zaterdag staat de eerste van de twee streekderby’s op het programma als buurman Noordwijk op bezoek komt. De withemden van de nieuwe trainer Kees Zethof zijn het seizoen beter begonnen dan de gastheren. Op de eigen Duinwetering won het team redelijk eenvoudig van debutant AFC (2-0, goals Tjeerd Westdijk en Denzel James), daar waar de mannen van Hein van Heek uit bij Zwaluwen op de valreep een remise moesten toestaan. Zoals in het wedstrijd verslag al beschreven omdat een voorsprong kort voor tijd niet vast kon worden gehouden. Gaan we terug naar het seizoen 2014-2015 toen deed zich het zelfde voor tegen Noordwijk in een knotsgekke laatste 10 minuten toen de Rijnvogels een 4-1 voorsprong verspeelden en de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel eindigde. Niets nieuws dus onder de (voetbal)zon.

Een jaar later bleken de buren twee keer te sterk voor de Rijnvogels maar frappant was echter wel dat de Katwijkers dankzij het winnen van de nacompetitie promoveerden en Noordwijk in de Hoofdklasse bleef steken. De Noordwijkers koesteren al jaren de wens om een stap hogerop te maken en hebben er ook dit seizoen weer een team voor dat in potentie een titelkandidaat is. Het zal voor de thuisclub op de eigen Kooltuin een bijzonder pittige opdracht worden die tweeledig is. Niet verliezen om direct al onderin de (prille) ranglijst te verdagen en vervolgens het appeltje uit het verleden te schillen dat destijds nogal zuur smaakte. Kortom, het publiek kan een spannend optreden tegemoet zien. Aanvang 14.30 uur. Een uitgebreid verslag, interviews en foto’s zullen zeker volgen.

Laatste vier resultaten in competitiewedstrijden:

Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

2015/2016: FC Rijnvogels-Noordwijk 0-3, Noordwijk-FC Rijnvogels 3-1

2014/2015: Noordwijk-FC Rijnvogels 5-1, FC Rijnvogels-Noordwijk 4-4

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten