HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten maakt het koploper ’s Gravenzande alleen in het laatste kwartier lastig

Voorschoten maakt het koploper ’s Gravenzande alleen in het laatste kwartier lastig

-

Eerste klasse B (za)- En weer beet Voorschoten’97 in het zand. Dit keer was het  ’s Gravenzande dat de punten mee naar huis nam. De koploper won vrij eenvoudig hoewel het in het laatste kwartier door een opportunistisch spelend Voorschoten’97 nog even onder druk werd gezet. Het verlies was draaglijk te noemen. Maar de situatie voor de ploeg van Andre Lourens wordt met de week moeilijker.

Hoewel Voorschoten best aardig begon kreeg ’s Gravenzande al snel grip op de wedstrijd. Knap keeperswerk van Stefan van der Niet en slordig afwerken van de bezoekers hielden de hoop lang levend dat de thuisploeg de rust ongeschonden zou halen. Een vijftal minuten voor de thee kreeg Van der Niet een schot niet onder controle en de terug stuiterende bal werd door spits Yuri Westhoff tegen de touwen gewerkt. Centrale verdediger Chris de Lange: ,,Ik dacht echt aan buitenspel. De scheidsrechter stond op een lijn en oordeelde anders. Daar moet je je dan bij neerleggen.”  Een snelle 0-2 werd voorkomen door een weergaloze redding van de Voorschoten doelman die een harde en geplaatste kopbal van een der voorwaartsen van ’s Gravenzande uit het doel hield. Zijn collega aan de andere kant beleefde een wel zeer rustige eerste helft; hij hoefde geen enkele redding te verrichten.

Vlak na rust verdubbelde Westhoff de stand met een fraaie lob over de ver voor zijn doel staande Van der Niet. De spits bevestigde hiermee zijn faam als goaltjesdief. Samen met rechteraanvaller Patrick Triep maakte hij het Voorschoten’97 bij voortduring lastig. De aanval van Voorschoten’97 bleef een uur lang krachteloos. Pas toen moest de doelman van de bezoekers een eerste schot pareren. Het doelpunt dat Shemiel Constancia een twintigtal minuutjes voor tijd maakte kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Hij kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en op zo’n moment weet de ervaren aanvaller het hoofd koel te houden. Het leer verdween in de uiterste hoek en Voorschoten’97 rook zijn kans.

Alles op alles zettend en alle risico’s nemend probeerde het de gelijkmaker te forceren. Het geluk dat je met dit soort voetbal toch nodig hebt ontbrak echter. Aan de andere kant ontstonden er door de ruimte die de groengelen weggaven de nodige kansen die aan de bezoekers niet besteed waren. Zo verloor Voorschoten’97 net als in de heenwedstrijd met 2-1. Alleen een mirakel kan Voorschoten van degradatie redden zo lijkt het. Twee jaar geleden voltrok zich zo’n wonder toen de club onder interim-trainer Paul van der Zwaan een ongekend goede reeks neerzette.

Centrale verdediger De Lange weigert de handdoek te werpen: ,,We zijn begonnen aan een moeilijke serie en we hebben elk puntje hard nodig. Iedereen denkt misschien dat we kansloos zijn, maar dat zullen we zien. Ook vandaag vond ik ons zeker niet kansloos. Toegegeven,  zij waren de bovenliggende partij, maar wij deden aardig mee, maar de doelpunten bleven ook vandaag uit. In het laatste kwartier probeer je wat te forceren en gooiden we alles hoog voor de pot; het mocht niet baten. Ik vond ze goed en verzorgd spelen, maar een echte kampioen, tja, niet echt denk ik.”

Inderdaad  voetbalden de bezoekers niet de sterren van de hemel. Het team speelt echter al drie jaar min of meer in dezelfde samenstelling. De helft komt uit eigen jeugd en dan doe je het als club erg goed, zeker als je bedenkt dat het vlaggenschip vaak bovenin is te vinden. Alle hoop is bij Voorschotens De Lange nog niet vervlogen: ,,Het is geen kansloze missie voor ons. Vandaag verliezen we nipt van de nummer een. Volgende week nieuwe kansen. We houden geloof.”

Voorschoten’97-FC ’s-Gravenzande 1-2 (0-1). Westhoff 0-1, Westhoff 0-2, Constancia 1-2.

Scheidsrechter: Berg. Toeschouwers: 250

Voorschoten’97: Van der Niet, Apaydin (63. Looyesteijn), Van Hemert, De Lange, Owel, Manuputty, Koning (70. Chikhi), Bakker, Constancia, Gashi (53. Van Paasen), Isik.

FC ’s-Gravenzande: Koning, Stam, De Groot, Stoffels, Vermolen, Triep, Koeleman, Westhoff, Broos, Klop (68. Van Meerten), Özdemir.