HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 leek kansloos, maar stond alsnog op

Voorschoten’97 leek kansloos, maar stond alsnog op

-

Eerste klasse B (zaterdag)-Tot diep in de tweede helft leek Voorschoten’97 op een kansloze nederlaag af te stevenen. Neptunus-Schiebroek was de baas op het veld en wist zich de ene kans na de andere te verschaffen.  Het kon haast niet anders of de 0-2 zou uitgebreid worden naar een wel heel veilige marge. Een doelpunt, een twintigtal minuten voor tijd, van Voorschoten’97 speler Djiri Michel  zorgde echter voor een totale ommekeer. Het zou uiteindelijk 3-2 worden en daardoor leeft de ploeg van André Lourens nog voor lijfsbehoud.

Michel (foto): ,,Ik dacht dat ik mezelf vastliep, kon me toch nog vrij kappen en dan zó uithalen. Heerlijk!  Niet te beschrijven wat er daarna allemaal gebeurde. We hebben in feite zoveel geluk gehad. Wat een kansen kreeg en verprutste Neptunus. Niet te geloven dat je dan  toch nog wint.”

De euforie van de linkerflankaanvaller is heel goed te begrijpen voor wie deze wedstrijd met het fantastische slot voor de thuisploeg mocht aanschouwen. De eerste helft speelde Voorschoten’97 dramatisch en kwam er totaal niet aan te pas. Er was nog geen minuut gespeeld of de bezoekers kwamen op 0-1 toen Muhammed Hidir wel alert op een voorzet van Jessie Oostrum reageerde waar heel Voorschoten’97 nog leek te slapen.

Niemand van het elftal van Lourens kon zich lange tijd ontworstelen aan de malaise. Sander Duin, de boomlange en fysiek ijzersterke spits van de bezoekers, bleek nog eens uiterst balvaardig en samen met Oostrum kwamen ze met regelmaat in een kansrijke positie of zetten hun medespelers  voor het doel. Met de 0-2 van Leroy van Bueren hielden de Rotterdammers de stand nog zeer bescheiden.

Michel: ,,Ik heb nog nooit zo’n stilte in de rust meegemaakt, alleen Richard Bakker was  aan het schreeuwen, het was ook zo’n belachelijke eerste helft geweest van ons. Wat een slappe hap. We werden helemaal weggetikt, de organisatie was er niet, het middenveld werd overlopen en alle duels gingen verloren. Neptunus liet ons in leven door kansen te blijven missen.” Trainer Lourens is het helemaal met Michel eens: ,,Die eerste helft sloeg nergens op. Dat moet anders en daar gaan we het natuurlijk nog over hebben. Maar de laatste twintig minuten! Man!”

Nog geen minuut na de treffer van Michel haalde Hamza Chikhi, die tot dan toe vooral opviel door het vele balverlies, van de rand van het strafschopgebied uit en ongetwijfeld tot zijn eigen verbazing bleek het toch niet indrukwekkende schot te veel voor keeper Jelle Visser. De 2-2 was voor beide ploegen niet genoeg gezien de ranglijst en er werd vol op de aanval gespeeld. De razendsnelle Oostrum ging nog een keer alleen op Stefan van der Niet af, maar oog in oog met de keeper faalde hij ook nu hopeloos.

In wat zo ongeveer de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd was kreeg de thuisploeg dan de ultieme beloning voor de revival . Een duel om de bal werd (onreglementair?) door Visser verloren en met een halve omhaal leek Voorschoten dan toch te scoren via Qendrim Gashi. Deze wedstrijd verdiende echter een spectaculairder einde. Al of niet over de lijn haalde een speler van de bezoekers de bal uit het doel.  ,,Lourens: ,,Ik dacht dat de bal over de lijn was toen die speler van Neptunus de bal wegsloeg. Die penalty bezorgde de bank dan weer wat hartkloppingen.”

Bakker bleef op het oog ijzig rustig en schoot de strafschop hard tegen de touwen: 3-2. Hoewel het een minuutje of wat nog even billenknijpen was bleef de zege in handen van de thuisploeg. ,,Dit is onbeschrijflijk”, besluit Michel. ,,Het was alles of niets, maar we pakken ze gewoon. Nou even zingen en feesten in de kleedkamer haha.” Het was ook een droomslot voor de winnende trainer natuurlijk: ,,Je bent eigenlijk verslagen en de 0-3 was de nekslag geweest. Die bleef uit en op basis van knokken en mentaliteit winnen we en doen we nog mee. Er komen nog twee heel cruciale wedstrijden.”

De club die na de wedstrijd het prachtig vernieuwde veld, tribune en terras opende had daar geen beter moment voor kunnen kiezen. Neptunus/Schiebroek is naar de laatste plaats verwezen. Het winnende  SVC’08 deed ook goede zaken wat betreft het ontlopen van directe degradatie. Spanning volop tot de laatste wedstrijd onderaan de eerste klasse B.

Voorschoten’97-Neptunus-Schiebroek 3-2 (0-2). 1. Hidir 0-1; 38. Van Bueren 0-2; 68. Michel 1-2; 69. Chikhi 2-2; 90. Bakker 3-2. Scheidsrechter: Berg. Toeschouwers: 250.

Voorschoten’97: Van der Niet, Isik, Van Hemert (65. Valies), Simonis, Blazquez (55. Constancia), Koning (85. Looijestijn, Bakker, Van Paassen, Chikhi, Gashi, Michel.

Neptunus-Schiebroek: Visser, Erkelens, Te Duits, Van Delft, Hoekstra, Bronswijk, Oostrum, Hidir (50. Hertstein) Van Bueren, Santos Silva, Duin.

Note redactie: een samenvatting volgt!