HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 schiet zichzelf (weer) in de voet

Voorschoten’97 schiet zichzelf (weer) in de voet

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 had zaterdagmiddag in en tegen Nootdorp de kans om de gastheren de eerste competitie nederlaag in anderhalf jaar op eigen bodem te bezorgen. De in het blauw gestoken equipe van Voorschoten-trainer Andre Lourens speelde een ijzersterke eerste helft, waarin het verzuimde ruim afstand te nemen van de titelkandidaat. Een handvol grote kansen waren echter  niet besteed aan de Voorschotenaren. ,,We moeten onszelf eens rap gaan belonen”, zo oordeelde de ex-oefenmeester van Forum Sport dan ook. Het was ook al de vurige wens van Lourens na de 5-3 nederlaag tegen het Woerdense Sportlust′46 twee weken geleden. Na de zure 2-1 nederlaag tegen titelkandidaat Nootdorp kon na afloop dezelfde plaat weer worden afgedraaid.

Nootdorp, dat alleen in de tweede helft de hoge ranking enigszins kon waarmaken, werd door de Voorschotenaren zelf in het zadel geholpen. Een strafschop en een vrije trap leidde uiteindelijk de 2-1 nederlaag in. Dat ook twee voor twaalf inmiddels is verstreken voor de Adegeest bewoners is na de zesde nederlaag op rij een open deur. De realistische Lourens zal in de resterende wedstrijden een konijn uit de hoge hoed moeten toveren om het verfoeide degradatiespook geen vaste grond te verschaffen op sportpark Adegeest.

In de openingsminuut had Tim Koning zijn ploeg al op voorsprong moeten schieten. De spits, die na zijn vier doelpunten tegen Westlandia nagenoeg droog staat, faalde van dichtbij. Kort daarop was het de sterk spelende Hamza Chikhi die tot tweemaal toe een grote kans onbenut liet. Vooral zijn tweede kans, na een sterke dieptepass van Shlemiel Constancia had de 0-1 moeten opleveren. De gastheren waren alleen via Marcley Manuela in het eerste half uur eenmaal gevaarlijk geweest. De sterk spelende vleugelverdediger van de Voorschotense ploeg, Hamza Apaydin, had Manuela in zijn broekzak. Chikhi kreeg vervolgens nogmaals een kans op de 0-1. Zijn te haastig geschoten bal ging hoog over. De thuisploeg die nog niets had laten zien had een fout van Michael Owel nodig om op voorsprong te komen. De terugspeelbal van de verdediger op keeper  op doelman Stefan van der Niet was te kort waarna de doelman in de fout ging. Daley Windhorst pakte het cadeautje ter plekke uit (1-0).

Na de benutte strafschop moest Van der Niet nog eenmaal handelend optreden, daarna was het woord weer aan de gasten. Chikhi nam twee minuten na de 1-0 met een fraaie treffer wraak voor zijn eerdere “missers”.  De uitblinker kogelde van een slordige 25 meter het leer  in de kruising. Op slag van rust kwam de Koning een haarlengte te kort om de 1-2 binnen te koppen.

Na de thee een sterker spelend Nootdorp wat direct twee mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Daarna was het wederom Chihki die eerst een vrije trap rakelings naast schoot en kort daarop zijn uitstekende voorzet door Constancia gemist zag worden. Twaalf minuten voor tijd sloeg het noodlot alsnog  toe voor de ploeg van Lourens. De vrije trap uit de overtreding werd door Nootdorper Mike Hollenberg uiteindelijk binnen geschoten (2-1). Het incidentje na de overtreding kostte een Nootdorper en  Voorschotenaar Chris de Lange  de rode kaart.  Trainer Lourens wisselde de Koning en Constancia voor Sem Simonis en Ahmed Blazquez ,maar kon de slcht te verteren nederlaag niet ontlopen.

Lourens: ,,We hebben onszelf in de voet geschoten.”  Doelend op de twee ongelukkige momenten in de wedstrijd waaruit de twee doelpunten ontstonden. ,,We hadden voor rust al ruim afstand moeten nemen. Het was het enige verwijt wat de trainer zijn ploeg maakte. ,,Ondanks de nederlaag vind ik dat we het geweldig hebben gedaan, als je ons zo ziet voetballen als vanmiddag is het onbegrijpelijk dat we onderaan staan. We geven dan ook niet op. Er zijn nog voldoende aanknopingspunten.”

Basisopstelling Voorschoten′97: Stefan van der Niet,  Hamza Apaydin,  Michael Owel,  Chris de Lange,  Tim Koning,  Jordy Manuputty,  Qendrim Gashi,  Hamza Chikhi,  Shemiel Constancia,  Peer van Paasen, Donavan Valies.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl