donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZelfs vier goals brengen FC Rijnvogels geen tweede driepunter

Zelfs vier goals brengen FC Rijnvogels geen tweede driepunter

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Het is niet voor het eerst dit seizoen dat FC Rijnvogels de punten in de blessuretijd verspeelde. Er lijkt een vloek op te rusten. De tweede zege leek aanstaande, maar uiteindelijk moesten de roodwitten met een 4-4 gelijkspel genoegen nemen hetgeen aanvoelde als een nederlaag. Wordt er eindelijk 4 keer gescoord, evenveel als in de 8 voorgaande wedstrijden en dat blijkt aan het einde van de rit alsnog onvoldoende. Bij de tegentreffers mogen de nodige kanttekeningen worden geplaatst. Twee dode spelmomenten, een ongelukkig geschampte bal en een knullige misser van Mart Spierdijk leverde evenzovele doelpunten op.

Aan inzet ontbrak het de Vogels geenszins. Met name na de rust waren zij veelal op de vijandelijke helft te vinden maar een hechte greep op het doelpuntrijke duel kregen zij niet. Veerkracht werd er wel getoond na twee keer een achterstand te hebben weggepoetst. Doch twee keer een voorsprong kon niet worden vastgehouden en vooral de 3-4 had over de streep moeten worden getrokken. Aangezien de concurrenten die onderin bungelen de volle winst boekten, behalve hekkensluiter Argon, zijn de Katwijkers tot op de één na onderste plek afgezakt.

In de beginfase leidden een aantal corners- behalve een kopkans voor Ivailo Staal (net over)- niet tot rendement. Tot dusver hadden de bezoekers de zaakjes redelijk onder controle tot het ongelukkige moment van Spierdijk, de vervanger van de licht geblesseerde Kevin Wijmer. Jeffrey Flohr wist wel raad met dit cadeautje, 1-0. Het Katwijkse antwoord leek al snel daar, maar Jaap van Duijn zag zijn pegel op de vuisten van sluitpost Yannic Augustinus uiteen spatten. Kort daarna was het wel raak. Van Duijn mocht vanaf 20 meter een vrije trap nemen hetgeen hij perfect deed door het leer in de kruising te plaatsen, 1-1 hetgeen tevens de ruststand betekende.

In het tweede bedrijf een overwegend aanvallend FC Rijnvogels dat al vlot op 1-2 had kunnen komen maar Bright Ampong zag zijn rush met een te wild schot voorlangs vliegen. In pakweg tien minuten werden kansrijke schietposities verknald door meters over te knallen. Toch hing de 1-2 in de lucht maar een counter van de gastheren werd middels een overtreding gestuit. Uit de vrije trap kopte Ranny Stanneveld de 2-1 binnen. Dit keer geen hangende koppies maar opgestroopte mouwen bij de bezoekers. De dadendrang werd beloond en Romano van der Stoep mocht zich na de gelijkmaker laten knuffelen.

De Kooltuinboys roken bloed. De jacht op de 2-3 werd ingezet en het was regelmatig spitsuur in de Nootdorpse zestien. Joost Leonard zag eerst zijn kopbal in de handen van Augustinus verdwijnen maar bij een volgende poging sloeg de doelman in een reflex de knikker tegen een verdediger aan en de carambole eindigde in de geelzwarte touwen. De jubeltonen waren nog niet verstomd of de bal lag alweer achter doelman Jeffrey Verkerk die een onschuldig lijkende inzet via Spierdijk achter zich in de touwen zag huppelen, 3-3. De doelpuntenkoek was hiermee nog niet op. Spierdijk kopte vanuit een corner over en de vogels bleven in de winst geloven. Toen Joost Leonard met een fraaie halve omhaal zijn eerste echte –overigens fraaie- treffer van dit seizoen binnen schoot leek de volle buit binnen.

De negentig minuten waren al verstreken toen alweer een counter van de thuisclub tot een wel erg gemakkelijk gegeven vrije trap leidde. Menigeen dacht dat Ampong deze mocht nemen maar de overigens goed leidende arbiter besliste andersom. Hieruit ontstond de gelijkmaker van Charlie Windhorst die door de Katwijkers als een koude douche over zich heen voelde gaan en zo ging een ogenschijnlijke tweede zege in rook op.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Mart Spierdijk  (87. Kevin Wijmer), Ivailo Staal, Oliver Rifai, Pieter van den Breggen, Romano van der Stoep, Ricardo de Vlugt, Joey Lauhouh (81. Jim Havenaar), Joost Leonard, Jaap van Duijn.