HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZevende nederlaag op rij voor FC Rijnvogels

Zevende nederlaag op rij voor FC Rijnvogels

-

Derde divisie- De opdracht is zo simpel, maar gelijk ook zo moeilijk. Punten pakken om omhoog te klimmen. Zaterdag kwam DVS’33 uit Ermelo op bezoek bij FC Rijnvogels. Sinds de 65 jarige Wim Leushuis aan het roer is komen te staan gaat het voortvarend met de club uit Ermelo. Op een druilerige Kooltuin ging de wedstrijd om 14:30 uur van start en er ontrolde zich weer een vervelende middag voor FC Rijnvogels.

Binnen drie minuten wisten de bezoekers de 0-1 binnen te schieten. Een steekbal viel achter de verdediging en was het vanuit buitenspel dat Frank Heus wist te scoren? Het rook er zeer sterk naar, maar de vlag bleef omlaag aan de zijlijn. Veel slechter kan je een wedstrijd niet beginnen. DVS’33 combineerde er lustig op los en FC Rijnvogels kwam er bij vlagen uit. In de 16e minuut kwamen de bezoekers op 0-2. En weer was het randje buitenspel waaruit deze keer de behendige Benjamin Roemeon wist te scoren.

FC Rijnvogels ging er een schepje bovenop doen en drong wat vaker aan bij doelman Huiskamp. Dit had een aantal corners tot gevolg. Tot tweemaal toe was het Mart Spierdijk die de aansluitingstreffer bijna wist binnen te koppen. Even later ging Romano van der Stoep goed door de ’16’ binnen, maar de middenvelder zag zijn inzet gestopt worden door keeper Daan Huiskamp. Aan de andere kant was het Roemeon die een afstandsschot op de paal zag belanden. De rust werd uiteindelijk behaald met een 0-2 stand.

In de tweede helft kwam er een gretiger FC Rijnvogels binnen de lijnen. Al in de 46 minuut kopte Niels van Veen de bal in handen van de keeper. Peter Messemaker wist vervolgens een schot van Maurice de Ruiter goed te verwerken. FC Rijnvogels nam vanaf dat moment het initiatief in de wedstrijd. De grootste kans kwam toen keeper Huiskamp de bal zomaar in de voeten van Jim Havenaar schoof. Vervolgens gooide hij zijn lichaam in de baan van Havenaar zijn schot en ook de afvallende bal die Arno Dijkstra vervolgens op zijn slof nam wist hij te pakken.

In de 57e minuut werd dan toch de aansluittreffer gescoord. Uit een corner kopte Havenaar de bal binnen. Je zag het geloof in de ploeg terugkomen en ook de supporters gingen erachter staan. Drie minuten later zag Pieter van der Breggen uit weer een corner zijn inzet op de lat belanden. Vervolgens werd er aanvallend gewisseld. Mitchel Beijersbergen kwam voor Sander van der Horst en Mitchel Theuns loste Van Veen af. Een strak schot van Beijersbergen kwam bij Havenaar in de ’16’. Hij legde de bal breed waar hij beter op doel had kunnen schieten.

De druk bleef onverminderd groot op het Ermelose doel, maar keeper Huiskamp hield zijn doel leeg. In de 82e minuut kam Sander van der Gugten als breekijzer erbij in de voorhoede voor Sonny ten Hoope. Op basis van de tweede helft was een puntendeling terecht geweest. Een counter van DVS in de blessuretijd stelden Roemeon in de gelegenheid om zijn tweede van de middag te scoren. En zo eindigde de wedstrijd met 1-3. Er werd, zeker na de onderbreking, genoeg strijd geleverd. Helaas kreeg FC Rijnvogels daar ook nu geen punten voor. De tijd tikt door en een driepunter in Sneek bij ONS wordt welhaast van levensbelang voor de Katwijkse formatie.

Opstelling FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope (82. van der Gugten), J. Zandbergen, R. Zandbergen, Van der Horst(62. Beijersbergen), Van Veen(76. Theuns), Van der Breggen, Dijkstra, Spierdijk, Van der Stoep, Havenaar.