HomeLugdunumInterviews LugdunumLugdunum knokt zich naast SVC’08 en blijft ongeslagen

Lugdunum knokt zich naast SVC’08 en blijft ongeslagen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het grote veldoverwicht en de betere kansen leek lange tijd niet genoeg om minimaal een gelijkspel af te dwingen tegen het bezoekende SVC’08. Wie anders dan Soufiane Boukhidous tikte in de 90e minuut het leer echter tegen de touwen. In de extra speeltijd had zowel Lugdunum als SVC’08 nog de winnende kunnen scoren. Met het gelijke spel, 2-2, kregen de ploegen echter waar zij recht op hadden.

De beide nog ongeslagen clubs begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Vooral voor Lugdunum was het de eerste krachtmeting met een top vijf ploeg in de tweede klasse en was de match een echte graadmeter. Tegen een snelle achterstand aanlopen was uit den boze. Toch gebeurde dat. Na een twintigtal minuutjes kregen de bezoekers een penalty nadat een van hun aanvallers was gevloerd. Hoewel Kevin Wassenaar zijn vingertoppen nog tegen de bal kreeg was de bal te hard en te ver in de hoek om een doelpunt te voorkomen.

Amper tien minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Een SVC’08 verdediger wierp zich in de baan van een schot en kreeg de bal tegen zijn hand. Ozan Isitir schoot de bal tegen de binnenkant van de paal en de gelijkmaker bleef vooralsnog uit. Bij de eerstvolgende aanval kreeg de thuisclub opnieuw een strafschop toegewezen en opnieuw was daar geen speld tussen te krijgen. Adam Atif ramde de bal hard tegen de touwen: 1-1.

De rest van de wedstrijd werd gedicteerd door Lugdunum. De ploeg was veel in balbezit en was vooral op de helft van de tegenstander te vinden. Gebrek aan creativiteit en slordige eindpassing voorkwam echter dat de doelman van SVC’08 moest capituleren. Bij een van de uitvallen van de bezoekers was het wel raak, zij het met behulp van Lugdunum. In de verdediging van de groenwitten werd knullig balverlies geleden. ‘Dank je wel’ leek invaller Thomas Hughes te zeggen en hij knalde vanaf de rand van het strafschopgebied raak. De ploeg uit Wassenaar moest steeds verder terug en leek lange tijd met de winst aan de haal te gaan tot daar ‘Soufi’ weer eens op de goede plek stond om zijn team aan een puntje te helpen.

Linkermiddenvelder en nieuweling Arash Latifi (foto onderin): ,,We begonnen niet zo goed, te slap. Daarna waren we gewoon beter. Fysiek waren ze in de duels in het voordeel, maar voor het overige was Lugdunum toch echt de betere ploeg. Die 2-2 was dan ook terecht.”

De van ARC afkomstige MBO student werd door de gebroeders Isitir overgehaald naar Leiden te komen en het bevalt hem uitstekend. Lugdunum is er een rustige middenvelder rijker op geworden die degelijk speelt en opvallend weinig balverlies lijdt. ,,Je ziet dat we als team hard werken en SVC zwaar onder druk zetten. Dat ik de voorzet geef waaruit de gelijkmaker ontstaat is een persoonlijke succesje, maar de verdienste van het hele team. Het hele elftal heeft tot de laatste minuut geknokt en dat is ook een reden waarom ik me hier thuis voel.”

Lugdunum voert nog steeds de ranglijst aan en dat is een bijzonder knappe prestatie van de nieuwkomer. Volgende week komt RCL op bezoek en dat zal zelfs nog een grotere testcase worden dan de wedstrijd tegen SVC’08. De Leiderdorpers staan na de zege op Valken’68 op doelsaldo op de tweede plaats met drie punten minder in de verzameling dan de Leidenaren.

Lugdunum-SVC’08 2-2 (1-1). 21. Plat 0-1 (pen.), 32. Atif 1-1 (pen.), 53. Hughes 1-2, 90. Boukhidous 2-2.  Toeschouwers: 250.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, De Cler, Cem Isitir, Vrede, Latifi, Boukhidous, Atif, Van Leeuwen, Ozan Isitir, Bezzai.

Basisopstelling SVC’08: Vos, Bos, Ravenberg, Van der Laan, De Vries, Van der Meer, Plat, Altimari, Scheffer, De Niet, Toet, De Ruiter.

Foto’s: met dank aan G. Du Prie