HomeTweede klasseRCLUVS schudt het chagrijn via zege op futloos RCL van zich af

UVS schudt het chagrijn via zege op futloos RCL van zich af

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na een meer dan onnodig gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger CVC Reeuwijk en de uitnederlaag vorige week tegen HVC’10,  was er sprake van een lichte mineurstemming bij de ploeg van trainer Steef Roodakkers.  Zaterdagmiddag, na afloop van gewonnen thuiswedstrijd tegen RCL (3-0) ,  stapten de spelers van UVS vrolijk grijnzend het veld af.

Het gezicht van interim-trainer Henk Buyn van RCL  daarentegen stond op onweer. Hij was slecht te spreken over de instelling van zijn ploeg, wat resulteerde in alweer de vierde opeenvolgende nederlaag van zijn team. ,,Ik weet zeker dat een groot aantal broekjes van ons team weer schoon de kast in kan. Onbegrijpelijk dat we het niet kunnen opbrengen om 100% inzet te tonen in een derby tegen UVS.”

Buyn vond dat UVS- routinier William van Vliet, met zijn 36 jaar de oudste speler van het veld, een lichtend voorbeeld was voor RCL. ,, Als je ziet hoe hij met zijn slimheid en inzet betrokken is bij het derde doelpunt en in andere momenten, dat vond ik tekenend voor het verschil vandaag. ’’  De RCL-defensie liet zich bij dat doelpunt inderdaad vrij kinderlijk aftroeven door Berend Verdoes waarna Van Vliet kon scoren.

Na een afwachtend begin van beide kanten in het eerste kwartier, was het UVS dat voor de openingsgoal zorgde.  Verdoes gaf doelman Andrew Bontje met een diagonaal schot vanaf de rand van het zestienmetergebied het nakijken. De voorheen speler van Katwijk was trouwens in de eerste helft een ware plaag voor de RCL-verdediging, dat zich geen raad leek te weten met de loopacties van de 27-jarige gelegenheidsaanvaller. De 2-0 van Bart van der Weijden, na een klein half uur, was er één van ongekende schoonheid. Hij had aan een klein gaatje genoeg om Bontje op Bergkamp-achtige wijze van ruim twintig meter afstand te verschalken met een heerlijke stift.

Tien minuten voor rust kreeg RCL dé mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Isi Adima had eerst aan twee pogingen niet genoeg om UVS-doelman Jesse Haak te passeren, waarna Thom Wijnalda in de rebound over schoot. Een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Verdoes zette goed door op rechts, waarna van Vliet dus de 3-0 op het scorebord zette. Met deze stand werd ook de rust bereikt en leek het een gelopen koers.

In de tweede helft kwam RCL in ieder geval iets feller uit de startblokken, maar doelman Haak pareerde de schaarse Leiderdorpse doelpogingen op adequate wijze. De 18-jarige Haak, die door een  langdurige blessure van  vaste UVS-keeper Niels van den Burg diens plaats onder de lat heeft overgenomen, maakte de hele wedstrijd een zeer solide  en volwassen indruk.  UVS vond het verder prima zo en kon de 3-0 voorsprong probleemloos tot het einde van de wedstrijd vasthouden.

,, Het is te hopen dat we na de winterstop weer kunnen beschikken over enkele spelers die nu nog geblesseerd zijn”, verzuchtte Buyn. Als lichtpuntje noemde hij Robin Brasker, die terug was na een blessure en wél de juiste instelling toonde. Moegestreden moest  Brasker een kwartier voor tijd naar de kant. Ook ploeggenoot en debutant Remy Libbenga scoorde een voldoende. Na een wat onwennig begin zorgde de linkerverdediger in de 2e helft in ieder geval nog voor wat aanvallende impulsen van de rood-witten.

Al met al een zeer terechte overwinning voor UVS, dat zich door deze zege wat steviger in de middenmoot nestelde. En terwijl de RCL-supporters mopperend de tribunes verlieten en zich klaarmaakten voor hun korte terugreis, meldden de UVS-aanhangers zich opgewekt in de kantine. Hun ergernis over het recent vertoonde spel van hun club leek allang weer vergeten.

UVS-RCL 3-0 (3-0). 17. Verdoes 1-0, 28. Van der Weijden 2-0, 34. Van Vliet 3-0. Scheidsrechter: Groenendijk. Toeschouwers: 300.

UVS: Haak, Nieuwenburg (17.Salah), Boogmans, Maaskant, Pison, Van der Weijden (88. Walcott), Ait El Houssi, Leugering, El Idrissi (60.Van Rest), Verdoes, Van Vliet.

RCL: Bontje (46.Van der Niet), De Kroon, Van Westrienen, Brasker (75.Van der Tak), Libbenga, Van Bemmel, Schouten, Nagtegeller, Sinteur, Wijnalda, Adima (62. Van Gent).

Foto’s: met dank aan Gerdi Brasker

Note redactie: samenvatting en interviews op beeld volgen