HomeTAVVInterviews TAVVTAVV doet zichzelf tekort en wacht nog steeds op eerste driepunter

TAVV doet zichzelf tekort en wacht nog steeds op eerste driepunter

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na de verliespartij tegen Lugdunum en het gelijkspel tegen DSO was TAVV zwaar toe aan de eerste overwinning van het seizoen. Ondanks het goede spel bleef het gewenste resultaat ook uit tegen SVC’08. Het werd 1-1. ,,We verdienden echt wat meer”, zegt TAVV-speler Yannick Otto. ,,We speelden goed en ik vind zeker dat we recht hadden op de overwinning. Dit is niet de competitiestart waar we op hoopten, maar als we zo blijven spelen ben ik ervan verzekerd dat die punten vanzelf komen.”

Volgens de centrale verdediger stond vooral de organisatie goed bij TAVV. De tegenstander kreeg over de hele wedstrijd gezien slechts twee á drie kansen, maar wist er daarvan wel één te maken. Dat gebeurde al na een klein kwartier spelen. Een corner werd kort genomen waarbij TAVV in defensief opzicht niet oplette. De bal die vervolgens voor het goal werd geslingerd, werd niet goed weggewerkt en kwam na wat gerommel voor de voeten van de spits terecht: 1-0. ,,Dan loop je meteen weer achter de feiten aan terwijl je eigenlijk, en niet voor het eerst, beter bent. Hun eerste kans scoren ze meteen, dat is zuur. We hebben onszelf vervolgens niet beloond voor het goede spel. Zeker in de eerste helft kregen we veel kansen.”

In de tweede helft lukte het TAVV wel om op gelijke hoogte te komen. Na ongeveer tien minuten werd de bal vanaf rechts voorgegeven door rechtsback Kevin van Wijk. De bal werd weggekopt maar kwam bij spits Lyndon de Bruijn terecht. Hij nam de bal vanuit de lucht in één keer op zijn schoen en schoot hem vanaf de punt van het strafschopgebied over de keeper heen. Trainer Niels Slottje: ,,Een juweeltje, ik dacht meteen aan de goal van Marco van Basten op het EK in ’88.”

Met nog een minuut of twintig op de klok brak TAVV weer door en weer was het De Bruijn die wist binnen te schuiven. Dat doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel. Otto: ,,Volgens ons was dat natuurlijk onterecht, maar daar doe je niets aan. Het was een pittige wedstrijd op een lastig veld en het is jammer dat we niet hebben gewonnen en dat het geluk niet aan onze zijde was.”

Hoewel de eerste overwinning voor TAVV nog steeds uitblijft, heeft Otto wel een goed gevoel over de wedstrijd overgehouden. ,,Ik durf wel te zeggen dat dit onze beste wedstrijd tot nu toe was. De 4-1 tegen Lugdunum was natuurlijk een enorme domper, maar tegen DSO ging het al wel beter. Als we doortrekken hoe we nu speelden gaan we zeker wedstrijden winnen.”

De eerste mogelijkheid om drie punten te pakken is volgende week thuis tegen Die Haghe. ,,Die tegenstander ken ik nog niet, net zoals veel andere nieuwe tegenstanders in onze competitie. Het schijnt een goede ploeg te zijn. Maar wij hebben een leuke en goede groep en we kunnen echt voor de winst gaan. Laten we daar zaterdag mee beginnen.”

Trainer Slottje is ook verre van in paniek. ,,Zo spelend kan het maar zo zijn dat we een serie gaan neerzetten met winstpartijen. Ik heb echt zes prima kansen gezien voor mijn ploeg en daaruit hadden we meer moeten scoren. Van enig fortuin aan onze kant is nog gen sprake en ik denk dat iedereen en alles van SVC’08 erg tevreden zal zijn met het behaalde punt. Vooraf zou ik er denkelijk voor getekend hebben, maar achteraf kan ik slechts tot de conclusie komen dat we twee punten hebben verspeeld. Maar ‘Taffie’ is op de goede weg dus we blijven vol vertrouwen dat we spoedig zullen klimmen op de ranglijst.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Vreeken, Slottje, El Mariami, Verwoerd, Rijsdam, Looyestijn, De Bruin.

Foto’s: met dank aan SVC’08