HomeZaterdagDerde klasseUVS wordt afgang bespaard

UVS wordt afgang bespaard

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DOOR SAMENSPEL OVERWINNEN (DSO) was zaterdagmiddag te sterk voor UIT VRIENDSCHAP SAAM (UVS). Voor UVS, dat uit de laatste zes wedstrijden dertien punten haalde en de aansluiting met de middenmoot in zicht kreeg, werd het in de Kikkerpolder een donker gekleurde dag voor de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel. De blauw-witten verloren niet alleen (slechts) met 0-2 maar zagen de concurrenten belangrijke punten pakken en Axel Pison wordt geschorst na een rode kaart.

De Leidenaren werden door uitstekend keeperswerk van Niels van den Burg en het weigeren van de bezoekers om de handen vol kansen te verzilveren in de wedstrijd gehouden en mochten tot aan de 86e minuut nog hopen op één punt. DSO-invaller Roeland van Vliet gooide met zijn late treffer de wedstrijd definitief in het slot. Dat UVS met name in de eerste helft door de ondergrens zakte werd door middenvelder Bart van der Weide ten dele gedeeld. ,,Het was zeker dik ondermaats. Dat we de punten hard nodig hebben straalde er vanmiddag niet af. Deze wedstrijd hoort niet thuis in het plaatje van de laatste zes wedstrijden. De ploeg is er doodziek van.” Over zijn eigen optreden was Van der Weide niet gelukkig. ,,Ook ik haalde geen voldoende en met mijn wissel had ik geen enkele moeite, ik ben vooral boos op mezelf.”

De Zoetermeerders deelde in de Kikkerpolder de lakens uit, en lieten gedurende de negentig minuten zien waar het de ploeg het gehele seizoen al aan schort. Binnen vijf minuten had het al raak kunnen en moeten zijn en voor het eerste half uur was verstreken kregen de gasten al een handvol kansen om te scoren. Van den Burg hield zijn ploeg vooralsnog overeind. De ploeg van het technisch duo Hoefnagel en Arnold Overdijk werd op alle fronten afgetroefd door de bezoekers, die met de uitblinkende Jay Weber zich naar hartenlust kon en mocht uitleven. De thuisclub speelde met name in de eerste helft zonder enige bezieling en overtuiging. Bovendien kon de ploeg aanvallend niets laten zien. Na ruim een half uur spelen moest DSO doelman Leo Kleis zo waar een inzet keren. Alleszeggend was het dat verdediger Lars Verlaan de doelman op de proef stelde. Het was het enige echte wapenfeit van de thuisclub gedurende de eerste helft.

Wat DSO voor rust niet lukte om uit een groot aantal kansen te scoren was het direct na rust wel raak. Lesley van den Berg schoof in de 46e minuut al glijdend de 0-1 binnen. UVS’er Rob van der Plaat had vijf minuten na de openingstreffer de pech dat zijn schot op de doellijn werd gestopt door een DSO verdediger. De thuisclub die zich na rust herstelde van de zwakke eerste rondgang had via Van der Weijden ook de mogelijkheid op de gelijkmaker, zijn schot mistte echter precisie. Na ruim een uur werd het nog lastiger voor de blauw-witten. Pison kreeg rood nadat hij de  kwaliteit van het shirt testte van een doorgebroken DSO speler. De ploeg van DSO trainer Faizel Soekhai weigerde de trekker over te halen en had de pech dat de paal de 0-2 in de weg stond. Die kwam er in de slotfase alsnog en betekende een magere afspiegeling van de machtsverhoudingen. In de slotminuut werd Jeroen Boogmans nog gespaard door scheidsrechter Steenbergen voor een aftocht.

Overdijk vond dat de ploeg de slag op het middenveld had verloren. ,,We hadden ons beter op DSO uitblinker Weber moeten instellen. Met tien man begonnen we wel beter te voetballen. Aanvallend waren we onmachtig, we zullen moeten knokken om bij de P/D-plekken weg te blijven. We horen nog lang niet bij de middenmoot en zullen de rug moeten rechten en het zeker niet op de drie laatste wedstrijden laten aankomen.” De komende wedstrijden zal de ploeg flink aan de bak moeten, om te beginnen volgende week tegen koploper Ter Werve. Daarna wacht Valken’68 op ’t Duyfrak.

UVS: Niels van den Burg, Jeroen Boogmans, Bart van der Weijden, Berend verdoes, Justin Bekkering, Marouane Idrissi, Willem van Vliet, Axel Pison, Rob van der Plaat, Lars Verlaan, Tim van der Voort.