Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Smetje op bekeroverwinning Valken ’68

Brasserie VIS artikelbanner
Brasserie Park

Valken ’68 heeft zich via een 3-4 zege op bezoek bij de reserves van Westlandia geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. ,,We hebben geweldig gevoetbald, vooral in de eerste helft”, sprak trainer Arie van Duijn, die dit seizoen een brede selectie tot zijn beschikking heeft. ,,Daardoor kon ik nu anderen de kans geven.”

Zo kregen doelman Kevin Sip, Jeroen Haasnoot, Rody Verdel en Matthias van Beelen de kans met een basisplaats. Al na vijf minuten kopte Mark van der Plas uit een hoekschop de openingstreffer (0-1) binnen. De verdediger zou later in de wedstrijd uitvallen met een hamstringblessure. ,,Een smetje, want Mark is een belangrijke schakel achterin”, vond Van Duijn. ,,Maandag weten we meer, maar het ziet er niet goed uit.”

Marc Langeveld maakte er even later ook nog 0-2 van. Na de aansluitingstreffer bracht Sven Boonstoppel de marge weer op twee (1-3) met een afstandsschot, dat van richting werd veranderd door een Westlandia-verdediger. Voor Valken leek de voorsprong voldoende. Toch kwamen de Naaldwijkers terug tot 3-3 in de tweede helft. Van Beelen, de vervanger van Robbert van Delft in de punt van de aanval, zorgde in de slotfase voor de 3-4 zege. Daardoor verzekerde de tweedeklasser zich van de volgende ronde.

Sport2000 artikelbanner
Amstel radler artikelbanner
Brasserie buitenhuis

,,Het was een mooi bekerpotje”, blikte Van Duijn terug. ,,Westlandia 2 is zeker geen slechte ploeg, want er spelen veel jonge jongens die worden opgeleid voor zondag 1. Dat team speelt gewoon derde divisie. We nemen de beker dit seizoen uiterst serieus, ook omdat ik meer mogelijkheden heb in de selectie. Het zou mooi zijn als we de volgende ronde thuis loten, bijvoorbeeld tegen een hoofdklasser uit de regio.”

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten