HomeZaterdagDerde klasseValken′68 voorlopig nog in de rol van achtervolger

Valken′68 voorlopig nog in de rol van achtervolger

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het inpassen van een handvol nieuwelingen binnen de ploeg van Valken trainer Arie van Duijn, en de nieuwe speelwijze die de coach voor ogen staat kostte tijd en de nodige punten.  De Valkenburgers moesten in de eerste negen wedstrijden veertien punten aan tegenstanders laten. Inmiddels hebben de Duyfrak bewoners , nadat het zaterdagmiddag de vijfde zege op rij boekte, het gat met de kopgroep nagenoeg gedicht.

De gastheren revancheerden zich voor de uitnederlaag (1-0) tegen het Vlaardingse HVC′10, en stuurde de concurrent niet alleen met een 2-0 nederlaag terug naar Vlaardingen maar tevens naar een plaats in de wachtkamer. De thuisploeg blijft de kopgroep, die allen hun eigen wedstrijd wisten te winnen, in de nek hijgen.

Gemakkelijk ging het niet bij de ploeg van Van Duijn. De eerste helft was ondermaats, ons spel kwam er totaal niet uit. Misschien hadden we  wel teveel ontzag voor HVC. Pas na een half uur kregen we meer grip op de wedstrijd”, aldus de Katwijker na afloop. De ploeg speelde in de eerste helft zeker niet als een titelkandidaat. Weinig creativiteit en een te laag tempo konden de in het eerste half uur beter en slimmer voetballende tegenstander niet of nauwelijks verontrusten.

Het met veel druk naar voren spelen, toch het handelsmerk van de thuisploeg was in de kleedkamer achter gebleven. Grote kansen voor beide ploegen waren op de vingers van één hand te tellen. De gasten kregen binnen de vijfde minuut tot tweemaal toe de kans om de score te openen. Kort daarna was het Robbert van Delft die de thuisclub op voorsprong had kunnen schieten. Dezelfde speler kwam halverwege de eerste helft lengte te kort om doeltreffend te zijn. Op slag van rust had Matthijs de Mooy zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Tot tweemaal toe kwam HVC doelman Daniel van der Knijff  als overwinnaar uit de tweestrijd met de Mooy. Met de dubbel blanke stand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust een frisser en feller spelend Valken wat al snel op de gewenste voorsprong kwam. Sven Boonstoppel zette met een prachtige dieptepass Van Delft voor de Vlaardingse doelman en deze schoot de 1-0 binnen. De gastheren leken slechts tien minuten te kunnen genieten van de voorsprong. Doelman Erwin van der Nagel voorkwam echter met een gigantische redding dat zijn ploeg de gelijkmaker moest slikken. ,,Dit zijn kostbare punten die we vandaag pakken”, glunderde Van der Nagel na afloop.,,Het liep bij ons in de eerste helft voor geen meter, zij speelnde het slim. Hun middenvelders lieten zich steeds inzakken, waardoor we ons spelletje niet konden spelen. HVC is nu uitgeteld. Wij zijn misschien wel de favoriet om boven te komen drijven, daar lopen we niet voor weg.”

De Valkenburgers waren na rust de betere ploeg, en kregen volop counterkansen om de marge te vergroten. In de slotfase, na een alles of niets offensief van de bezoekers kreeg de thuisploeg het nog even lastig. Arjan Haasnoot was inmiddels geblesseerd uitgevallen en vervangen door Danny Boere. Jaco van der Bent maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een eind. De aanvaller bepaalde met een heerlijke stift de 2-0 eindstand. Door de zeker verdiende zege blijven de Valkenburgers in de race voor de titel. Van Duijn: ,,Op het eerste half uur na ben ik tevreden over het spel van mijn ploeg tegen een goede tegenstander. We kwamen aanvankelijk niet in ons spel, en dat was de verdienste van de gastheren. Na rust hebben we duidelijk veel meer naar voren gespeeld. Het zijn gouden punten die we vandaag hebben binnen gehaald.”

Basisopstelling Valken′68: Erwin van der Nagel,  Sander van Duijn,  Mark van der Plas,  Arjan Haasnoot,  Peter de Best, Stefan van der Plas,  Sven Boonstoppel,  Erwin de Ridder,  Robber van Delft, Matthijs de Mooy,  Jaco van der Bent.

Beluister hier de podcast van mediapartner RTV Katwijk, in dit geval met een bijdrage van William Hufkens, met steunpilaar Erwin de Ridder:

Foto’s: met dank aan Saam de Mooy